avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere copil pentru gemeni nascuti ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere copil pentru gemeni nascuti in decembrie 2010

In decembrie 2010 am nascut gemeni baieti, in luna februarie am depus dosarul pentru indemnizatie iar la sfarsitul lunii aprilie 2011 am primit banii si deciziile aferenta.Cand am citit decizii pentru indemnizatii am ramas uimita de sumele rezultate calculului.Pentru ambii copiii imi aloca cate 600 ron, eu avand un salariu de 1000 ron brut.Din cate stiu pentru un copil trebuie sa-mi dea 85% si pentru celalalt 600 ron.Imi poate confirma cineva cum este corect, va rog frumos.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:00, 3 Mai 2011
1. Asa spune si OUG 148/2005: pentru primul copil veti primi 75% din media veniturilor nete pe cele 12 luni (dar nu mai putin de 600 lei) iar pentru al doilea copil veti primi 600 lei.

2. Mergeti la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale, care a emis decizia pentru CCC si indemnizatia aferenta si vedeti despre ce este vorba, cereti explicatii si baza legala a ceea ce vi se spune.

3. Procentul de 85% s-a modificat in 75%, conform OUG 118/2010:
Art. 30
(1) Persoanele care au nascut sau nasc pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, precum si cele care au adoptat sau adopta copilul, carora li s-a incredintat sau li se incredinteaza copilul in vederea adoptiei sau care au sau vor avea copilul in plasament, in plasament in regim de urgenta, cu exceptia asistentului maternal profesionist, ori care au fost sau urmeaza sa fie numite tutore pana la aceasta data beneficiaza de drepturile reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Incepand cu 1 ianuarie 2011, pentru persoanele prevazute la alin. (1), indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda in cuantum de 75% din media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului sau, dupa caz, anterioare adoptiei, incredintarii in vederea adoptiei, stabilirii masurii plasamentului sau a plasamentului in regim de urgenta sau a instituirii tutelei, dar nu mai putin de 600 lei si nu mai mult de 3.400 lei.

(3) Dispozitiile alin. (2) se aduc la cunostinta beneficiarilor prin emiterea unei noi decizii de catre agentiile teritoriale.

4. Este posibil ca din aceasta modificare de procent sa fie corect cum s-a calculat indemnizatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere si ingrijire copil stefaniaalina75 stefaniaalina75 Am nascut pe 15 decembrie 2010, dosarul pentru crestere si ingrijire copil l-am depus in data de 09.03.2010, dupa terminarea medicalului. Intrebarea este cu ... (vezi toată discuția)
Cota - indemnizatie crestere copil laura neagu laura neagu Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu ....o lamurire : care este cota (%) aplicata pentru calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului in varsta de ... (vezi toată discuția)