avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare casa ipotecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare casa ipotecata

Pentru contractarea unui credit am ipotecat casa proprietate personala. In prezent doresc sa modific casa prin extindere si modernizare (vreau sa construiesc inca 2 camere la parter si sa o mansardez).
Pot sa fac acest lucru fara instiintarea sau acordul bancii? Este posibila obtinerea autorizatiei de modernizare a casei, avand in vedere ca este ipotecata? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Niculina Visan , Avocat 20:57, 3 Mai 2011
da.. eu cred ca puteti face aceste modificari si fara acordul bancii.. si in definitiv de ce nu si-ar da acordul? doar aduceti o plus valoare imobilului ipotecat
buna ziua,
v-as recomanda sa mai cititi inca o data contractul de ipoteca in special paragraful in care sunt stipulate obligatiile partilor.
opinia mea este ca va trebuie acordul bancii intrucat prin aceasta investitie mariti pretul casei.
eu stiu ca intr-un contract de ipoteca banca are grija sa prevada in ce conditii debitorul poate face modificari.imbunatatiri/consolidari la imobilul ipotecat. De regula se prevede obligatia debitorului sa ia acordul bancii. Acest acord scris este cerut de primarie la obtinerea autorizatiei de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare extindere casa ipotecata Dete Dete Buna ziua, Am o problema destul de delicata. Am obtinut un credit ipotecar de la banca si am ipotecat cu o casa veche (doua camere) si terenul aferent.Am ... (vezi toată discuția)
Pot demola o constructie dupa obtinerea autorizatiei de construire pe locul constructiei vechi? hyundaipet hyundaipet Am o constructie veche si pe acelasi loc vreau sa edific o alta constructie noua. Am obtinut Autorizatia de demolare si in ca nu am demolat-o. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Autorizatie extindere mansarda alexxiabili alexxiabili Buna ziua! Va rog sa ma ajutati daca se poate cu raspuns la urmatoarea problema. Am inceput constructia unei case parter + pod. Acum as dori sa ma extind si ... (vezi toată discuția)