avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot demola o constructie dupa obtinerea autorizatiei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot demola o constructie dupa obtinerea autorizatiei de construire pe locul constructiei vechi?

Am o constructie veche si pe acelasi loc vreau sa edific o alta constructie noua. Am obtinut Autorizatia de demolare si in ca nu am demolat-o. Am inteles ca trebuie demolata, radiata din cadastru apoi se depune la primarie documentatia pentru Certificat de Urbanism si dupa completarea documentatiei Autorizatia de Construire. Daca o demolez acum stau mult timp fara locuinta pana va fi gata documentatia pentru Autorizatia de construire, pana se elibereaza aceasta si apoi pana se emite Autorizatia de construire si incep sa construiesc. De la Primarie mi s-a spus ca trebuie radiata constructia existenta apoi folosind planul cadastral cu terenul liber se depune dosarul pentru Certificat de Urbanism.
Vreau sa stiu daca pot depune documentatia pentru Autorizatia de Construire (si mai inainte pentru obtinerea Certificatului de Urbanism in vederea construirii) iar eu sa incep sa demolez-sa eliberea terenul, atunci cand ma voi apuca de lucrari, dupa ce obtin Autorizatia de Construire.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 19:48, 11 Februarie 2010
Dacă aţi obţinut deja autorizaţia de demolare, trebuie să parcurgeţi procedura pe care văd că o cunoaşteţi.
Era o soluţie, ca să solicitaţi o autorizaţie de construire pentru extindere şi modernizarea construcţiei existente, mai ales că v-ar fi trebuit aproape aceleaşi avize/acorduri.#-o
Autorizatia de demolare poate fi prelungita, nu este o problema...totul este sa anuntati cu 30 zile inainte de expirare....
LEGEA Nr. 50 din 29 iulie 1991
... în cazul justificat în care lucrările de construcţii nu pot fi începute ori nu pot fi executate integral la termenul stabilit, investitorul poate solicita autorităţii emitente prelungirea valabilităţii autorizaţiei cu cel puţin 15 zile înaintea expirării acesteia. Prelungirea valabilităţii autorizaţiei se poate acorda o singură dată şi pentru o perioadă nu mai mare de 12 luni.
Acum nu are rost sa va spunem cum era mai bine sa faceti de la inceput....
asa cum spune si "klaremete", trebuia autorizatie pentru extindere si modernizare imobil vechi....sau macar concomitent demolare si constructie...
In fine,acum ati pornit asa, depuneti pentru Autorizatie de constructie si veti putea prelungi Autorizatia de demolare.
Succes!
Voi depune dosarul pentru obtinerea certificatului de urbanism in vederea construirii insa problema este ca planul cadastral va fi acelas ca si cel de la demolare, adica, cu constructia pe el. Si o sa-mi spuna de la promarie ca nu pot construi peste o alta constructie.
Vreau sa stiu daca legal mi se permite obtinerea Autorizatiei de construire iar dupe ce am cele doua autorizatii sa incep logic mai intai sa demolez lucru care o sa-mi ia o zi-doua si apoi sa incep sa construiesc, asa voi sta mult mai putin cu chirie neavand inca locuinta facuta.
Daca ceream in primul certificat si demolare si construire, nu mi se aproba, primaria vrea separat demolare si apoi alta documentatie pentru construire.
Eu atat as vrea sa nu demolez acum pentru ca voi sta cu cel putin 2 luni mai mult fara locuinta.
Si inca o intrebare, radierea locuintei din cartea funciara am inteles ca se face numai de persoana autorizata in cadastru, nu poate depune proiectantul meu ceea ce trebuie pentru radierea imobilului demolat?
Multumesc!
In mod normal insiruirea autorizatiilor este urmatoarea:
1)Se obtine autorizatia de demolare.
2)Se depune documentatia pentru Autorizatia de Construire, documentatie ce va contine si Autorizatia de demolare
La a doua autorizatie este normal sa depuneti aceleasi planuri cadastrale.
Este legal sa aveti ce3le doua autorizatii concomitent, v-am mai spus, in cel mai rau caz prelungiti Autorizatia de demolare in asa fel incat sa se suprapuna.
Normal ca nu puteati cere in acelasi act si demolare si construire! Noi v-am sfatuit sa fi cerut extindere, consolidare, mansardare..etc, imobil existent!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinele autorizatie de extindere casa marian_eugen marian_eugen Buna seara,m-am apucat si eu sa construiesc inca doua camere,o baie si un hol in prelungirea casei existente cu modificarea acoperisului casei existente si nu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie pe proprietate in indiviziune recs recs Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie speciala si am cateva nelamuriri legate de obtinerea unei autorizatii de constructie Tatal meu a decedat in urma cu cativa ... (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)