avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema cu o societate recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema cu o societate recuperari creante

Buna ziua,
Am o ''micuta'' problema si daca cineva de aici ar putea sa ma ajute cu un raspuns, m-ati ajuta enorm si va multumesc anticipat.Acum 2 ani am facu tun imprumut la bcr , din care am platit vreun an ratele,cu toate ca ramasesem fara slujba apoi am incetata sa le mai platesc .acum vreo 2 luni am primit de la kruk international-o firma de recuperare din Bucuresti-o dresa prin car ema instiinta sa platesc 10% daca nu vor apela la metodele legii ,etc etc,Am sunat, am platit cei 10 la suta , apoi am convenit cu doamna in cauza ca as putea restitui 300 d euro p luna, in conditiile in care sunt in concediu postnatal si nu am fost nici angajata inainte, urmand a ma ajuta prietenul meu.Am intrbat insa , daca as vrea sa modific sa maresc sau sa micosrez rata, se poate?si am primit raspuns mai urmeaza sa vb , dumneavoastra sa imi trimiteti semnat intelegerea pe care o sa o trimitem , intelegere prin care sunteti de acord sa platiti 300 lunar timp de 2 ani.Acum am sunat la ei, nu am semnat inca contractul si am cerut sa imi reduca suma la 100 d euro p luna pt ca nu ne mai putem permite,,,am avut o problema destul de grava de boala in familie si a fost detul de costisitoare.au refuzat categoric pe motiv ca asa ne am inteles la telefon si de ce n am spus de prima oara.pai daca acum s-a intamplat, trimiteti alt plan, chit ca nu l-am semnat inca pe acesta, dar ei nu vor sa auda si pace.,daca nu vroiam sa le platesc deloc nu mai dadeam nici un ban.nu vreau sa nu platesc . as putea rambursa 100 e pe luna,dar ei sustin ca nu iau in considerare si ca imi vor pune penalitati dupa 4 luni in care nu rambursez 300 lunar si apoi se va strange o suma totala pe care va trebui sa o dau in intregime, daca nu am se face executare silita..pe ce daca nu am nimic pe numele meu_chiar nu e nici o solutie cu ei?
imi cer scuze daca postul meu e prea lung.dar am vrut sa dau cam toate datele problemei..va multumesc anticipat
o zi buna
Cel mai recent răspuns: mariamora , utilizator 19:02, 5 Mai 2011
buna sa va fie inima si sa va traiasca copilasul
Eu zic ca nici macar aia 10% nu trebuia sa-i achitati..d e obicei firmele astea de recuperari cand preiau creantele de la banci nu preiau si documentele.. practic, ei nu au altceva decat adresa dvs, valoarea creantei, telefoanele dvs de contact si atat...daca semnati cu ei intelegerea practic va dati pe mana lor.. ei vor suna pana nu vor mai putea.. va schimbati adresa si telefonul si numai au cum sa dea de dvs...bani nu aveti de unde sa mai dati..c e pot sa va mai faca?..nu sunt nici macar intrunite in dvs elementele infractiunii de inselaciune..
Va multumesc frumos pentru raspuns, ne simtim putin mai usurati.Dar totusi cu acel credit pe care l am luat si nu l-am mai platit.,.,cui il mai restitui?ce se intampla cu el?il voi mai achita?cam asta e grija mea ...multumesc frumos .o seara placuta si dumneavoastra.
@dianapatrascu.. va rog frumos sa stergeti denumirea societatii implicate in discutie deoarece in forum discutam ideea.Multumesc.

In alta ordine de idei, inteleg faptul ca ati recunoscut "cesiunea" si chiar ati fost de acord cu plata esalonata a acestei datorii, platind cota de 10 % din valoarea totala a debitului, din acel moment (banuiesc doar, nu ne-ati spus).

Amanuntele, in astfel de situatii, conteaza enorm, motiv pentru care, nu pot sa fiu atat de categorica si sa va indemn sa nu platiti...riscati sa fiti executata silit.

Daca acea societate-noul dvs. creditor- este "intelegatoare", puteti gasi "impreuna" o solutie cu privire la "cuantumul ratei lunare", in functie de posibilitati...altfel, exista astfel cum am amintit, riscul inceperii unei executari silite, mai devreme sau mai tarziu.

Doar studiind actele dvs. un specialist va poate spune exact ce aveti de facut.Eu nu va sfatuiesc sa nu mai platiti...ci doar sa incercati sa obtineti o reesalonare a platii datoriei sau dupa caz, sa gasiti de comun acord cu creditorul, o modalitate de plata a datoriei, convenabila ambelor parti.




Buna ziua. Am o problema similara. Am avut un credit, nu am platit ratele 4 luni pentru ca nu am fost platita....dupa care am reinceput platile in continuare, de comun acord cu unul dintre angajatii banii, caruia i.am spus ca nu am cum sa acopar brusc restanta si ca voi incerca sa platesc una sau doua rate in plus pe luna. am refuyat o reesalonare pentru ca "oferta" lor inseamna dublarea dobanzii, deci practic reluarea creditului de la zero. Dupa ce am platit rata 4 luni, dintre care in penultima am platit dublu ratei ca sa mai acopar, m.am trezit cu o scrisoare de la o astfel de firma de recuperari careia trebuie sa ii dau 1.700 de lei, valoarea creditului. Am sunat la numarul de pe foaie, dar nu functiona. Ce fac in cazul acesta? Sa incerc sa ma inteleg cu ei? Ei imi cer toata suma odata. Ce comisioane si dobanui pot adauga la aceasta suma? EI au scris ca aceleasi din contractul cu banca. Pot adauga si altele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar maryana27 maryana27 Buna seara, In anul 2007 am facut un credit fara ipoteca la raiffeisen in valoare de 13000 de euro, in 2009 am depus cerere la banca pentru reesalonare rata ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar!!! imposibilitate plata sebycopilu sebycopilu Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat daca se poate din partea unui specialist. Mama mea a contactat un credit ipotecar de 70.000 euro pentru achizitia unui ... (vezi toată discuția)
Executare silita?? bob02008 bob02008 Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 ... (vezi toată discuția)