avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Impartialitate,neutralitate si confidentialitate
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Impartialitate,neutralitate si confidentialitate

Art. 1. ali 1din L 192/2006 privind medierea.Citez:
Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate.
Vis avis de acest aspect,cum poate un avocat sa faca o mediere in conditii de impartialitate ,neutralitate si confidentialitate,pornind de la premisa ca acesta reprezinta interesele unei parti?
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2008
tatu tudor 2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:23, 3 Iulie 2008
Categoric nu.Avocatul daca reprezinta interesele unei parti nici nu are ce cauta sa faca o mediere intre doua parti adverse din proces.El nu mai poate fi impartial atata timp cat urmareste un scop.Confidentialitatea asisdelea este pusa sub semnul intrebarii.Daca cei doi avocati ai partilor rivale nu reusec o tranzactie,ambi se pot folosi unul impotriva celui lalt de in eventualitatea continuarii procesului,de cele luate la cunostinta.Parerea mea ca justitiabil este ca avocatul nu mai are ce cauta sa faca tranzactii din moment ce exista o lege a medierii,in care se explica clar procedura medierii,cine pot fi mediatorii,cand si in ce fel se apeleaza la mediere.Mai presus de toate aceasta profesie este autorizata iar practicarea in alte conditii ,in afara autorizarii,parca ii vad pe avocati dand cu subsemnatul pe la parchet.Pana in urma cu cateva zile nu am stit ca si la noi in tara exista o astfel de lege cand intamplator am dat peste ia pe net si am studiato.Acum cativa ani am avut o problema minora in germania,am acrosat un neamt,care nu a avut vatamari corporale,iar politia nea spus sa mergem la mediator.Fiind strain si nu stiam am intrebat unde la avocat si acesta mia explicat ca nu ,mediatorul este cu totul altceva.,ca nu avocatul face medierea.Am mers cu neamtu unde nea trimis politia si acolo am purtat o discutie,in trei pe marginea despagubirilor.Neamtu a cerut eu i-am oferit cat puteam,si in final dupa o tocmeala ca la piata dau eu lasi ti am ajuns ca neamtu sa nu mai vrea nimic.Uite asa am ramas prieten cu neamtu ca de pasti a fost la mine,iar sambata l-am sunat ca merg la el la Munchen.Si deaia zic este buna medierea dar nu facuta de avocat ca in germania de mediator,acesta nu are cu cine sa tina,si nu are de ce.Mediatorul neamt nu am ce sa-i reprosez,nu a facut diferenta intre mine si neamt,nu eram roman pentru el,eram un simplu om.
:offtopic:
Am o rugaminte , de fapt o intrebare, la dumneavoastra : De cate ori trebuie sa intervina un moderator sau chiar administratorul forumului sa va spuna sa respectati Regulamentul ?
:offtopic:
Am tot dreptul sa intervin si sa atentionez un user care incalca Regulamentul de postare.
De data aceasta ca de fiecare data ati tras concluzii pripite .Va invit sa dezbateti subiectul


Art. 1. ali 1din L 192/2006 privind medierea.Citez:
Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate.
Vis avis de acest aspect,cum poate un avocat sa faca o mediere in conditii de impartialitate ,neutralitate si confidentialitate,pornind de la premisa ca acesta reprezinta interesele unei pa
Cred ca faceti o confuzie cu privire la persoana care v-a raspuns :-/ ... poate imi dovediti cand am tras concluzii pripite ca de fiecare data !!! ... daca nu reusiti, eu va adresez rugamintea de a nu mai folosi asemenea cuvinte.

Consider acest subiect incheiat pentru mine ..... :bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele romaniei despre mediere Zane Zane ,Fragment din discursul Presedintelui Traian Basescu,la Congresul Avocatilor. ,Pentru degrevarea activităţii instanţelor de judecată avocatului îi ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere neacceptat de notar marianpelicanul32 marianpelicanul32 am facut medierea saptamana asta si la notariat mi a spus ca nu e legala. este posibil?#-o (vezi toată discuția)
Definitie mediator ContSters244653 ContSters244653 Poate sa-mi explice cineva ce inseamna mai concret mediator? (vezi toată discuția)