avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit neplatit la banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit neplatit la banca

buna ziua,
am o mare problema, am un credit bancar neplatit de 1 an, banca si-a recuperat banii de la o firma de asigurari iar firma la randul ei imi dau telefoane si imi spun ca ma dau in judecata pt a putea sa-si recupereze banii.
intrebarea este, daca ma dau in judecata ce patesc?precizez ca nu am proprietati pe numele meu dar in schimb am alocatia fetitei mele in fiecare luna in valoare de 2000.000 lei vechi
imi puteti da un raspuns va rog?
multumesc
In primul rand nu mi-am mai putut plati banca deoarece nu am mai avut venituri, din ce cauza nu pot spune ca sunt probleme personale.
In al doilea rand nu a spus nimeni ca nu voi plati darile catre banca, am pus acea intrebare deoarece ei ma pot da in judecata mai devreme de data cand pot depune banii.
Ca bunuri sau venituri pot spune ca nu am, nu am nimic pe numele meu si deocamdata nu am loc de munca.
Multumesc
Doamna, chestiuni de ordin personal sau nu, mi bine ne descrieti situatia...
Daca ati incheiat acte de donatie sau similare in ultimul timp, ele pot fi desfacute de creditori... De ce nu aveti bunuri pe numele dv., pe numele cui aveti?
Caci se poate dovedi ca ele sunt, in fapt, ale dv.
Daca ne precizati de ce nu puteti achita acum si cum considerati ca veti putea achita mai tarziu, de ce, va spunem cam ce ar trebui sa stiti, daca scopul urmarit e unul legal...
Momentan insa avem prea putine date ca sa va ajutam, veniti cu ceva detalii. Daca nu puteti aici (desi sunteti ca si anonima pe un sait), mergeti la un avocat. Ar fi mai ieftin si rapid aici!
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Buna ziua,

In aceeasi situatie se afla si tatal meu care nu a platit un credit de 11luni si care a primit de la EOS KSI instiintarea acasa ca trebuie sa plateasca o suma de vreo 5 ori mai mare decat restanta initiala. Creditul este unul de nevoi personale fara garantii fiind luat de la BCR cu adeverinta de salariu si vroiam sa stiu ce poate sa faca aceasta firma de recuperari mai departe? Apartamentul in care locuiesc ai mei este pe numele meu, fiind trecut printr-un contract de vanzare cumparare cu uzufruct facut in urma cu 2 luni. Pot fi executate bunuri din apartament sau chiar apartamentul? de asemenea , tatal meu nu are domiciliul pe adresa apartamentul ci la casa parintilor lui de la tara.

Va multumesc anticipat,
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2008
mirabela7, utilizator
La contractul ala de vanzare cu uzufruct, depinde de modul in care a fost intocmit, cine l-a vandut catre dv. etc. In functie de asta se poate desface sau nu.
La suma aceea mare, depinde de contractul de credit, daca principalul poate fi depasit de accesoriu etc. si ce altceva mai scrie in el.
Depinde si de modul in care au fost calculate penalitatile.
Tatal dv. nu mai are niciun venit legal actualmente? Salariu, pensie, alte venituri la Admin Fin?

Nui conteaza unde are el domiciliu, dar asta poate ajuta ca EOS sa afle unde-i stau parintii si sa-i astepte sa ... moara! :( E dur spus, dar acestea ar fi bunuri care ar apartine tatalui dupa decesul parintilor.
De asemenea, daca nu exista deloc bunuri de executat, EOS ar putea prelungi termenul de 3 ani prin artificii legale... asa incat sa nu se prescrie debitul peste inca 2 ani si-o luna!
am si eu o problema similara...

am 2 credite de nevoi personale la 2 banci.
sunt in urma cu 3 rate.
mentionez ca acele imprumuturi le-am luat pe vremea cand lucram, cu adeverinta de salariu.
ma tot suna cei de la banca(cec & brd) si imi spun ca ma dau in judecata)
eu am pe numele meu, o masina si o firma, care nu merge prea bine...)

ce pot sa imi faca?
mentionez ca nu am posibilitatea sa platesc ratele
daca imi vand masina fratelui meu, prin contract de vanzare-cumparare, o mai poate lua cumva banca?

si apropo, am zis ca sunt in urma cu plata ratelor cu 3 luni. cam de cand incepe sa vina pe acasa executoru/politia/cei de la banca?adica cam de cand intervin firmele de recuperare...sau nu toate bancile lucreaza cu firma de recuperare.

eu am de gand sa platesc ratele dar momentan nu am posibilitati...
imi puteti raspunde la intrebarile de mai sus?

Alte discuții în legătură

Executare silita in cazul unui credit fara garantii/ipoteca Larisa08 Larisa08 Buna seara, Parintii mei au solicitat un credit la inceputul anului 2010, de 10000 euro, negarantand cu nimic, intrucat salariul tatalui meu era foarte mare ... (vezi toată discuția)
Executare silita zoltanilona zoltanilona Buna ziua.As dori si eu un raspuns daca se poate.In 2010 am luat un credit de 22200 pe firma la care sotul meu a pus gaj masina .Am platit cateva rate dupa ... (vezi toată discuția)
Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)