AVLIL a scris:
Talida Covaci a scris: Parerea mea este ca raspunsurile sunt interesante, dar nici unul la obiect. Omul vrea sa stie concret ce poate sa pateasca daca firma de recuperari nu are ce sa-i ia. se duce la inchisoare, i se ia copilul (singura "proprietate), se transmite datoria din generatie in generatie pana la a saptea spita, cu dobanzile si penalitatile de rigoare, sau exista un termen in care acestea se prescriu?
Ar putea cineva sa-i explice? Multumesc.
1. Care om?
2. Nu avem date la obiect ca sa raspundem la obiect.
4. Copilul nu este o proprietate, nici intre ghilimele, indiferent de cum considera unii romani, din pacate. Stiu ca dv. ati facut o gluma, nu ma refer la dv.
3. Doamna de mai sus are aceeasi situatie cu ceilalti si nu aduce date in plus. Am aratat ca ne lipsesc date, ca nu putem face presupuineri ca ne ia 2 zile si vor rezulta 50 de variante, adica 10% din cele posibile... iar oricare dintre usri s-ar putea situa in restul variantelor de 90%, deci ne-am chinuit degeaba!
O analiza juridica se face la obiect, cu toate datele in fata.
In lipsa lor, se pot da numai linii generale, indicii.
Este si motivul pentru care aceste raspounsuri nu tin (pentru ca nu pot tine) loc de consultatii juridice.
Data post: Joi, 11 Septembrie 2008, 11:40
Subiect: RE: credit neplatit la banca
am si eu o problema similara...
am 2 credite de nevoi personale la 2 banci.
sunt in urma cu 3 rate.
mentionez ca acele imprumuturi le-am luat pe vremea cand lucram, cu adeverinta de salariu.
ma tot suna cei de la banca(cec & brd) si imi spun ca ma dau in judecata)
eu am pe numele meu, o masina si o firma, care nu merge prea bine...)
ce pot sa imi faca?
mentionez ca nu am posibilitatea sa platesc ratele
daca imi vand masina fratelui meu, prin contract de vanzare-cumparare, o mai poate lua cumva banca?
si apropo, am zis ca sunt in urma cu plata ratelor cu 3 luni. cam de cand incepe sa vina pe acasa executoru/politia/cei de la banca?adica cam de cand intervin firmele de recuperare...sau nu toate bancile lucreaza cu firma de recuperare.
eu am de gand sa platesc ratele dar momentan nu am posibilitati...
imi puteti raspunde la intrebarile de mai sus?
eu nu am dat destule date?
am zis ca am o masina si o firma(srl)...