avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca

Buna ziua
As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca.

Avem citeva apartamente luate prin banca si care nu si-au mai platit nimic.
Unul din ele va fi scos la licitatie in citeva zile.
Desi exista privilegiu imobiliar si urmeaza sa avem si o hotarare judecatoreasca ni s-a comunicat de executorul bancar ca degeaba avem intrucat banca are ipoteca de rang 1 si numai dupa ce isi recupereaza banca daca ar mai ramane abia atunci se vor mai recupera bani.

Adica pe scurt din cauza crizei banca nu are sanse de recuperare decat de 30% din suma iar noi nimic din cele 6500lei suma curata fara penalizari intrucat nu s-au aplicat pana de curand?

Locatarii problema in cazurile de fata nu au bunuri si nici alte venituri si normal nici macar nu au locuit aici vreodata.Toti si-au cumparat case de vacanta ca doar se dadea credit cu orice grad de indatorare.

Asadar in toate cazurile cind apartamentele sunt cumparate prin banca daca locatarul nu plateste noi asociatia nu mai recuperam nimic? :((

Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
unlocatar, utilizator
Debitorul asociatiei este proprietarul, de ce nu l-ati dat in judecata pana acum? Indiferent ce se intampla cu bunul, proprietarul respectiv va ramane dator.

In tot cazul, Codul civil prevede ca privilegiul are preferinta mai mare decat ipoteca:
Art. 1722 - Privilegiul este un drept, ce dă unui creditor calitatea creanţei sale de a fi preferit celorlalţi creditori, fie chiar ipotecari.
Fostul presedinte nu l-a dat si nici nu a facut imediat privilegiu imobiliar.


Executorul bancar insista ca ipoteca ei este de rangul 1 si ca degeaba am facut privilegiu si hotararea judecatoreasca.

Conform art. 51 din legea 230/2007 privilegiul legal al asociatiei este de rang prioritar si este opozabil tuturor creditorilor de la data indeplinirii formalitatilor de publicitate imobiliara, ceea ce inseamna ca au rang prioritar creditorului ipotecar. Deci se platesc ele prima data si apoi creditorul ipotecar.
Art. 51. - (1) Asociaţia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor şi altor spaţii proprietăţi individuale ale proprietarilor din condominiu, precum şi un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cotă de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, după cheltuielile de judecată datorate tuturor creditorilor în interesul cărora au fost făcute.
(2) Privilegiul se înscrie în registrul de publicitate imobiliară al judecătoriei, la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima listă lunară de plată a cotelor de contribuţie din care rezultă suma datorată cu titlu de restanţă. Privilegiul se radiază la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitanţei ori a altui înscris prin care asociaţia confirmă plata sumei datorate.
(3) Operaţiunile de publicitate imobiliară privitoare la privilegiul prevăzut la alin. (1) şi (2) sunt scutite de taxă de timbru.


Faceti in scris o adresa catre executorul bancar, citand articolul de mai sus.
Privilegiul trebuie inscris in CF....
Nu stiu daca vorbim toti de acelasi lucru :). Privilegiul asociatiei este prioritar, dar numai daca este facuta si procedura de publicitate imobiliara, adica sa fie inscris la cartea funciara sau ce registru de transcriptiuni exista in localitatea respectiva. S-a inscris sau nu privilegiul?
Da doamna s-a facut atasez tot imediat ca poze.

Am spus si eu ca privilegiul are rang prioritar si mi s-a spus ca nu conteaza asa ceva,
Apropo cred ca era mai bine subiectul era lasat in rubrica Asociatii de proprietari.


Anuntul de scoatere la vanzare aprtament.
[ link extern ]
Privilegiul cu toate celelate inscrisuri in cartea funciara.
Pagina 1
[ link extern ]
pagina 2
[ link extern ]
pagina 3
[ link extern ]

Apartamentul nu va fi vandut intrucat exista apartamente ale dezvoltatorului nevandute care sunt mai ieftine.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
unlocatar, utilizator

Alte discuții în legătură

Ipoteca de rang 1 versus legea 230 / 2007 art 51 max36 max36 La mine in bloc a existat un proprietar de apartament care a avut un credit la banca ipotecat cu apartamentul in catre avea sediul firmei.Nu a mai platit si e ... (vezi toată discuția)
Privilegiul imobiliar cccatalin cccatalin Buna ziua, am depus un privilegiu imobiliar pe un apartament scos la licitatie. s-a vandut apartamentul cu suma de 40000 iar la banca era evaluat la 80000. ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)