avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Privilegiul imobiliar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Privilegiul imobiliar

Buna ziua,
am depus un privilegiu imobiliar pe un apartament scos la licitatie. s-a vandut apartamentul cu suma de 40000 iar la banca era evaluat la 80000. apartametul era cu ipoteca in favoarea bancii. Noul proprietar s-a mutat in el si din discutie am aflat ca a putut sa-si faca cadastrul si intabularea pe numele lui fara probleme. Conform legii privilegiul se stinge atunci se plateste restanta la asociatie. Cum s-a putut face asa ceva. Se mai pot recupera acesti bani de catre asociatie? Vreau sa specific ca s-a depus privilegiu, suntem in judecata, asteptam decizia finala de la judecator si totusi s-a trecut peste acest privilegiu fara probleme... Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreistan , utilizator 11:00, 8 August 2013
Daca exista dovada de inregistrare a privilegiului imobiliar la OCPI,in conformitate cu disp art 51 din L nr 230/2007,reprezentantul legal al asociatiei poate verifica/solicita oficial la OCPI clarificarea circumstantelor intabularii dreptului de proprietate asupra imobilului-in situatia existentei pe rol a unei actiuni promovate de asociatia de proprietari cu scopul recuperarii de sume cu titlu de restanta
In momentul in care asociatia de proprietari se v-a afla in posesia unei hotarari definitive,are posibilitatea recuperarii sumei dispuse de instanta,prin desfasurarea demersurilor procedurii de executare siilita -daca debitorul este solvabil
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
ynocentta, utilizator
cccatalin a scris:
am depus un privilegiu imobiliar pe un apartament scos la licitatie.

Poate e o exprimare defectuoasa. Poate ca ati instituit privilegiul imobiliar pe acel apartamentt pentru ca figura cu debite, cu restante si penalizari catre asociatia de proprietari.
Inteleg ca apartamentul era ipotecat in favoarea unei banci de la care proprietarul luase imprumut, iar banca l-a scos la vanzare prin licitatie pentru ca proprietarul nu si-a achitat debitul catre banca, da?
In urma acestei licitatii apartamentul s-a vandut cu 40000. Normal banii incasati la vanzare trebuie repartizati de executor catre creditori: banca, asociatia de proprietari, alti creditori.
Dar pentru aceasta trebuia ca asociatia sa se adreseze in scris executorului pe baza privilegiului imobiliara si a actiunii initiate in instanta, solicitand ca executorul sa retina din suma inacasata din vanzare, suma revendicata de asociatie.
A facut asociatia aceste demersuri inainte ca executorul sa repartizeze suma incasata?

Chiar daca as. prop. ar fi avut instituit privilegiul imobiliar, potrivit legislatiei noastre, executorul bancar - salariatul bancii, nu va tine seama de nimic. Am patit-o noi, v-am mai povestit. Trebuie schimbat ceva in acest sens, altfel fluieram a paguba... Niciodata nu stii ce incurcaturi mai are omul cu bancile, cu garantii la job si cate si mai cate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
''executorul bancar - salariatul bancii'' - Executorii judecatoresti, pentru ca nu mai exista de ani buni executori bancari, nu sunt salariati ai bancii.

Ce conteaza in acest caz este: privilegiul imobiliar a fost inscris dupa inscrierea ipotecii sau inainte? Sunt sanse 0% sa fi fost inscris inainte, pt ca daca era inscris nu mai punea banca ipoteca(ar fi fost ipoteca de rang 2 si nu s-ar fi acceptat).

Fiind inscris dupa ipoteca, trebuia sesizat executorul care se ocupa de dosar, de catre asociatie in calitate de creditor, cum spune Dl. Adriantot, dar si asa nu s-ar fi recuperat nimic de catre asociatie. Din suma obtinuta nu s-a satisfacut integral nici macar creanta pentru care s-a solicitat executarea.... deci... de unde bani pentru creanta de rang inferior acesteia?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare pretentii asociatii de proprietari crina_cta crina_cta Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in cadrul asociatiei de proprietari unul dintre proprietari a ramas restantier la plata cotelor de intetinere. apartamentul ... (vezi toată discuția)
Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca unlocatar unlocatar Buna ziua As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca. Avem citeva ... (vezi toată discuția)
Vânzare la licitație apartament cu privilegiu instituit de asociație. ce se mai poate face dacă asociația nu și-a recuperat prejudiciul? Remusflorilor180 Remusflorilor180 Buna, Asociația de proprietari în care locuiesc a instituit privilegiu imobiliar asupra unui apartament cu restante , care ulterior a fost vandut de banca ... (vezi toată discuția)