avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor cu restanta la intretinere.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor cu restanta la intretinere.

In luna februarie a acestui an am semnat un angajament cum ca platesc o suma in mod constant in fiecare luna pana ce imi achit datoriile restante la asociatie. Suma totala era de 9700 ,jumatate din suma reprezentand penalizari.
Totusi la ora actuala sunt la aceeasi suma desi eu am dus in fiecare luna banii respectivi..Stiind ca duc lunar banii asteptam sa scada suma restanta cu cat de putin.. .supriza a venit mai tarziu cand am descoperit ca bat pasul pe loc la suma restanta.
Desi au fost luni de iarna, factura pe o luna nu poate atinge suma de 5 care eu o duc lunar la asociatie.
Pe chitanta din luna a 3-a scrie 500 ron achitat reprezentand restanta.si pe spatele ei suma totala restanta de 9234 ron scrisa de persoana de la asociatie.
In luna a 4-a aceiasi 500 ron si pe verso 8983 ron suma totala restanta .
In luna a 5-a datorita unor probleme am dus doar 300 ron si pe spatele chitantei nu s-a mai scris nimic si nu am observat.
in luna a 6-a am achita tot 500 ron .
Observand ca suma scade de la luna a 3 la a 4 am zis ca e oki si nu am mai dat importanta afisierului urmand sa ma tin de achitat suma promisa pana scap de datorii.

In luna a 5-a am dus doar 300(din probleme finaciare) avand de plata o suma mult mai mare datorita unei defectiuni a masinei de spalat si rezultand o suma de achitat de 322 ron.
Sumele de pe foaia de la afisier pe luna a 4-a sunt:
Luna curenta 322 ron Restanta 4646 ron Penalizare 4494 ron s Total de 9464 ron ! ?:-/
Pe spatele chitantei din luna aprilie a scris clar 8983 domnisoara de la asociatie.

In luna a 6-a am dus iar 500 ron cu specificatia reprezentand restanta ca si pe restul chitantelor.
Pe foaia de la afisier sumele sunt :
Luna curenta 117 Restanta 4969 Penalizare 4693 Total9780 X-( :O

Sumele care erau in scadere au crescut din nou in ultime 2 luni la nivelul initial din februarie cand am semnat angajamentul.Imi poate explica si mie cineva ce se intampla? Pt ca la asociatie mi se tot repeta ca au fost luni de iarna si ca pe luna a patra am avut 322 de achitat.

Din cate stiu eu atunci cand pe chitanta scrie ca e suma restanta .. restanta nu creste ,scade cu o suma rezultata din suma adusa (500 ron minus cheltuieli).La mine crescand mult si restanta desi au mai ramas restanti 20 roni ,penaliazarea care este normal sa fie + suma restanta din luna precedenta si totalul ajungand la punctul de plecare.
Nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac.Apreciez orice parere, sugestie care ma poate lamuri .
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:06, 29 Noiembrie 2010
trebuie sa va lamuriti cu administratorul, dar cred ca vi se calculeaza in continuare penalizari de intarziere>
Din cate spuneti, sumele pe care le achitati sunt relativ mici, astfel incat datoria nu scade.
In acel angajament ar fi trebuit mentionat faptul ca debitul nu mai este purtator de penalizari in continuare, cu o conditie: dvs. sa respectati graficul platilor intocmai.
problema este ca desi suma dusa de mine lunar nu depaseste celtuielile lunare. creste si restanta si penalizarea implicit suma totala, care timp de 2 luni a scazut in mod constant ca mai apoi sa cresca iar.cititi cu atentie.
aceiasi problema o am si eu dar mie imi si mai rade in fata si ma jigneste amenintandu-ma si baga zazanie la oameni in bloc pana acuma nu baga penalizare dar acuma a bagat 0.20 la suta cea ce o sa faca sa ridice suma foarte mult cum pot sa ma apar de oameni astia si cum sa tratez legal sa le dau peste nas si unde se duc bani astia din penalizare cine ii ia multumesc si doresc un raspuns cine ma poate ajuta cumva
nicolascst a scris:
... unde se duc bani astia din penalizare? Cine ii ia?

Daca nu platiti la timp (Dvs. si alti vecini) furnizorii practica penalizari dupa 15 zile de neplata. Aici se duc cei 0,2%. Ce ramane, completeaza fondul de reparatii.
... cum pot sa ma apar de oameni astia si cum sa tratez legal?

Platiti-va datoriile la timp.
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2008
Mihai17, utilizator
Desi imi este greu sa va inteleg, (cum de ati ajuns la o asemenea suma restanta?), totusi mi se pare ca penalitatile sunt cam mari. Cred ca ar fi corect sa vi se arate cum, de-a lungul timpului ati ajuns la o asemenea suma (implicit la atatea penalizari). Am doua sfaturi pentru Dv.: 1) sa incercati sa platiti chiar mai mult decat in grafic, 2).sa asteptati sa fiti actionat(a) in judecata si acolo s-ar putea (....sau NU) sa fiti scutit(a) de toata suma penalizarilor sau partial. Nu v-as sfatui totusi pentru a 2-a varianta, va trebuie nervi.

Alte discuții în legătură

Penalizari intretinere ionescubogdan ionescubogdan VA ROG SAMA AJUTATI SI PE MINE SA MA LAMURESC CUM SE CALCULEAZA PENALITATILE LA INTRETINERE din ce am gasit eu pe net am inteles urmatoarele: suma afisata ... (vezi toată discuția)
Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)
Administratorul nu imi scade doar din debit, ci si din penalitati Daniel_Blondu Daniel_Blondu Situatia este in felul urmator. Eu am 3000 RON datorie curenta, cu 10000 PENALITATI. Lunar achit 500 RON, insa, suma este impartita, dupa placerea casierului ... (vezi toată discuția)