avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului

este legala sarcina cuprinsa in fisa postului potrivit careia angajatul executa orice alte dispozitii primite din partea sefilor?
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 15:17, 4 Mai 2011
Alte dispozitii legate de postul pe care e angajat. Acum si fisele acestea nu pot intra chiar asa de mult in detaliu si sa cuprinda toate aspectele care se pot ivi la un moment dat. Aceste fise se completeaza si cu regulamentul de ordine interioara.
atukalex a scris:

este legala sarcina cuprinsa in fisa postului potrivit careia angajatul executa orice alte dispozitii primite din partea sefilor?


Este cam improprie aceasta sintagma ... insa sub rezerva legalitatii lor se poate accepta
In cazul functionarilor publici, acest aspect este tratat de L188/1999:

Art. 45
(1) Funcţionarii publici răspund, potrivit legii, de îndeplinirea atribuţiilor ce le revin din funcţia publică pe care o deţin, precum şi a atribuţiilor ce le sunt delegate.
(2) Funcţionarul public este obligat să se conformeze dispoziţiilor primite de la superiorii ierarhici.
(3) Funcţionarul public are dreptul să refuze, în scris şi motivat, îndeplinirea dispoziţiilor primite de la superiorul ierarhic, dacă le consideră ilegale. Dacă cel care a emis dispoziţia o formulează în scris, funcţionarul public este obligat să o execute, cu excepţia cazului în care aceasta este vădit ilegală. Funcţionarul public are îndatorirea să aducă la cunoştinţă superiorului ierarhic al persoanei care a emis dispoziţia astfel de situaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post functionari publici tudor16 tudor16 Este legal sa se inscrie in fisa postului \"ORICE ALTE ARTIBUTII PRIMITE DE LA SEFUL IERARHIC SUPERIOR ...\"? (vezi toată discuția)
Angajare functionar public m-n-g m-n-g Buna ziua! Functionarul X este angajat cu atributii pe fonduri structurale, iar acum i se vor atribui si sarcini legate de controlul intern/managerial, ... (vezi toată discuția)
Dispozitii primar general criseption criseption Sunt dispozitiile primarului general obligatorii? Ex. Trebuie sa pun in aplicare o Dispozitie care nu a fost comunicata catre Directia la care lucrez si ... (vezi toată discuția)