avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Fisa post functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Fisa post functionari publici

Este legal sa se inscrie in fisa postului "ORICE ALTE ARTIBUTII PRIMITE DE LA SEFUL IERARHIC SUPERIOR ..."?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 12 Iunie 2016
Nimeni nu va poate spune daca este legal sau nu acest lucru, intrucat continutul fisei postului nu este reglementat expres in legislatie.

In situatia in care intr-o fisa a postului exista asa ceva, salariatul poate semna fisa postului cu mentiunea "sub rezerva legalitatii acelor atributii care nu sunt in concordanta cu postul ocupat".

Potrivit alin.3 al art.45 din Legea 188/1999, "funcţionarul public are dreptul să refuze, în scris şi motivat, îndeplinirea dispoziţiilor primite de la superiorul ierarhic, dacă le consideră ilegale. Dacă cel care a emis dispoziţia o formulează în scris, funcţionarul public este obligat să o execute, cu excepţia cazului în care aceasta este vădit ilegală. Funcţionarul public are îndatorirea să aducă la cunoştinţă superiorului ierarhic al persoanei care a emis dispoziţia astfel de situaţii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie primar-fisa postului brandon99 brandon99 Primarul poate emite o dispozitie catre un sef de compartiment pentru ca acesta sa intocmeasca fisa postului unui functionar public (din subordinea sa) cu ... (vezi toată discuția)
Fisa postului kgkg kgkg Ce se intampla, functionar fiind ( primarie ) , daca nu semnez fisa postului? (vezi toată discuția)
Fisa postului atukalex atukalex este legala sarcina cuprinsa in fisa postului potrivit careia angajatul executa orice alte dispozitii primite din partea sefilor? (vezi toată discuția)