avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TIMPUL DE LUCRU CU DURATA INEGALA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TIMPUL DE LUCRU CU DURATA INEGALA

Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti la o intrabare pe care am adresat-o pe mai multe forumuri si am obtinut nenumarate raspunsuri. imi dau astfel seama ca la un eventual control sunt la cheremul inspectorului ITM.
Caz: intr-un Mall programul de lucru este de luni pana sambata 12 ore si duminica 5 ore. In fiecare zi sunt 2 schimburi de cate 6 ore iar duminica se lucreaza alternativ. Astfel o saptamana un angajat are 41 de ore lucrate, iar urmatoarea saptamana are 36 de ore. Problema mea consta in faptul ca sambata si duminica nu sunt libere (decat o data la 2 saptamani), dar nici ziua de lucru nu are decat 6 ore. care ar fi programul corect.
Per total intr-o luna nu se depaseste media de 8 ore /zi.

Si cum anume se platesc orele lucrate sambata si duminica, tinand cont de faptul ca acestea nu sunt ore suplimentare, ci ore nelucrate in timpul saptamanii.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
NANETE, utilizator
Cel mai recent răspuns: NANETE , utilizator 11:57, 7 Iulie 2011
Nu aveti cum sa fiti la cheremul inspectorilor ITM daca exista un act aditional la c.i.m. in care se precizeaza ca timpul de munca este inegal , repartizarea acestuia facandu-se asa cum ati prezentat-o dvs ... trebuie sa calculati timpul de munca astfel incat durata acestuia sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare - munca in ture Ada30teo Ada30teo Daca am salariati care lucreaza in ture 1 saptamana 6 h/zi de luni pana vineri si Sambata+Duminica 10h/zi, iar in saptamana urmatoare lucreaza doar de luni ... (vezi toată discuția)
Ma obliga sa lucrez si sambata ady_adrian ady_adrian Lucrez la o companie multinationala. Lucrul se desfasoara in 3 schimburi de Luni pana Vineri. In unele cazuri venim si sambata orele fiind platite dublu, DAR ... (vezi toată discuția)
Ac aditional - 8 ore/zi inegal bubuxyz bubuxyz Este corecta formularea de mai jos pentru lucrul in ture: \"durata timpului de lucru va fi in medie de 8 ore/zi, inegal. Repartizarea programului de lucru ... (vezi toată discuția)