avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Despre Firma-SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Despre Firma-SRL

Am cumparat un SRL-u in anul 2005.Am facut actul Aditional si Hotararea la registrul comertului mi-sa dat nr. de iregistrare si stampila de cei de la registrul Comertului.
Am depus Bilanturi SI Balante din 2005 pana in prezent semnate de catre mine.Aparand eu ca administrator pe Bilanturi si Balante.Prin luna Martie am fost dat in Judecata pentru ca i-mi expirase sediul social.M-am dus la ei sa fac schimbarea de sediu cu actele si m-au intrebat cine sunt eu finca nu apar in firma. Am ramas uimit si nu mi-a venit sa cred fiinca eu am depus acte la ei mereu si nu a observat nimeni pana la ora actuala ca s-au schimbat administratorul. Mi-au zis ca sa facem o anexa la actul Aditional si Hotararea din 2005 sa modificam din lei in RON si sa o publicam la Monitorul Oficial.Sa asteptam sa treaca 30 de zile de la publicarea in Monitor dupa care sa revenim la ei. Au trecut cele 30 de zile m-am dus la ei sa fac actele sa apar ca administrator in societate sa nu mai apara cei vechi dar surpriza este o datorie pe la financiar si s-a facut OPOZITIE care se va judeca la Tribunal inrt-o luna.Dela registru mi-au explicat ca din August 2010 sa dat o lege care nu mai permite instrainarea firmelor cu datori la finante si la banci.
Nu inteleg de ce s-a facut opozitie daca eu am cumparat firma in anul2005 si nu acum in 2011.Iar actele facute in 2005 sunt stampilate si semnate de registru cu nr. de inregistrare, am platit la ei sa i-mi acorde asistenta in vederea indrumari complectari formulare,iregistrare si cereri tipizate.Am chitante pentru acestea ca le-am platit in 2005 dar ma pun sa platesc din nou aceleasi lucruri.Ce pot face in cazul acesta.Se pote face o intampinare la opozitie si sa le cer celor de la registru sa ma treaca ca propietar al firmei din 2005.
Sau pot face o actiune in constatare in care sa se recunoasca ca sunt proprietar di anul 2005 inr cu aceasta cauza opozitia Finantelor sa se respinga.#-o
Cel mai recent răspuns: George Manciu , Avocat 21:53, 4 Mai 2011
Daca nu apareti in evidentele registrului mai mult ca sigur ca ati fost la asistenta contribuabil, v-au facut actele si a ramas in sarcina d-voastra sa depuneti mai departe dosarul la ghiseu, la referenti. Ceea ce ati platit a fost numai consultanta si nu si inregistrarea mentiunii respective.
Mai mult, indiferent cand ati preluat aceasta firma, daca ati preluat-o cu datorii vechi de la fostii proprietari din pacate tot d-voastra sunteti obligat sa le platiti pentru ca datoriile apartin societatii si nu lui x sau y.
Ca atare nu prea puteti face nimic....
Salutare,

Puteti face cateva lucruri. Daca sunteti in relatii bune cu vechii asociati, puteti evita opozitia ANAF printr-o cesiune "mascata" la Registru. Daca nu sunteti in relatii bune cu vechii asociati, atunci ar cam trebui sa achitati datoriile curente la stat, sa fiti pe zero, si sa mergeti la Tribunal sa dovediti stingerea creantelor. Daca datoriile sunt destul de mari, si nu doriti sa le achitati, sau nu le recunoasteti in totalitate, atunci ar trebui sa apelati la serviciile unui specialist.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incurcaturi cu srl-ul werty werty buna ziua Am un srl cumparat in 2005, cu acte facute la registrul comertului.Mi-a expirat sediu si m-am dus sa i-l schimb.Am facut toate actele necesare dar ... (vezi toată discuția)
Cesiune firma andrei0123 andrei0123 Buna ziua, vreau sa scap de o firma cu datorii la stat, in valoare de 5500 ron pt. bilanturi nedepuse si impozit forfetar, precizez ca firma este declarata ... (vezi toată discuția)
Contabilitate dupa radiere firma Marius175 Marius175 Buna ziua, Firma care am avut-o a fost radiata de la registrul comertului, am primit certificatul de radiere. Odata cu acest demers am luat de la finante ... (vezi toată discuția)