avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale incurcaturi cu srl-ul
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

incurcaturi cu srl-ul

buna ziua
Am un srl cumparat in 2005, cu acte facute la registrul comertului.Mi-a expirat sediu si m-am dus sa i-l schimb.Am facut toate actele necesare dar cand am ajuns sa le depun la ei mi-au zis ca eu nu am nici o valoare in firma,ca firma nu a fost inregistrata la ei pe numele meu si apar tot fosti asociati.Am lucrat cu firma de 2 ani,contabila mi-a depus pe fiecare luna bilantu semnat de mine cum este posibil sa nu observe nimeni ca nu sunt bilanturile si balantele semnate de fosti?Acum trebuie sa astept 2 luni de zile pana i-mi modifica actele pe numele meu.Pot sa i-i dau in judecata fiindca nu au operat in acte sa faca modificarile?Precizez ca am chitantele ca le-am platit pentru asta.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 21:42, 30 Martie 2011
Inregistrarea modificarii asociatilor la registrul comertului era obligatia administratorului, nu a vreunui asociat. Cine era administrator la data transferului? A fost schimbat tot atunci?
actul aditional are nr de inregistrare dat de registrul comertului in 2005si stampila lor. aveau obligatia sa inregistreze firma automat facand actele la ei.
nu inteleg cum nu sunt inregistrata dar totusi actul aditional are nr de inregistrare si stampila lor
Cred ca de fapt actul de transmitere a partilor sociale a fost redactat de serviciul special din ORC. E cu totul alta chestiune decat inregistrarea mentiunii in registrul comertului si nu exista nicio legatura intre cele doua. La inregistrare nu primiti un exemplar cu stampila, primiti certificat constatator al mentiunii inregistrate.

Nu mi-ati raspuns - cine era administrator?
Exact cum spune dna Andreea, nu s-au inregistrat actele. Nu sunt opozabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinregistrare cesiune la reg com pkey pkey Am si eu o intrebare. Am avut un SRL in care eram asociat unic. Am cesionat-o cuiva am facut cesiune parti sociale, decizie asociat unic .....etc, proces ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociat retras ericut ericut Buna ziua, am si eu o nelamurire. In sept 2008 am facut un act aditional la notariat de retragere dintr-un SRL cu acordul fostei asociate care este si era ... (vezi toată discuția)
Despre firma-srl Marian1234 Marian1234 Am cumparat un SRL-u in anul 2005.Am facut actul Aditional si Hotararea la registrul comertului mi-sa dat nr. de iregistrare si stampila de cei de la ... (vezi toată discuția)