avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CE contributii platesc la stat in conditiile unui ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CE contributii platesc la stat in conditiile unui profit de 0 lei timp de 3 luni pt.PFA?

In urma cu 3 luni,mai exact,pe 17.01.2011,mi-am infiintat un PFA ,profesia reflexoterapeut,dar nu am reusit sa profesez din cauza serviciului pe care-l detin la ora actuala cu contract de munca pe perioada nedeterminata la CFR.(angajatorul CFR imi vireaza catre stat toate asigurarile sociale,mentionez ca in aceasta perioada nu am fost in somaj tehnic).
As dori sa stiu mai exact daca,in cazul unui profit de 0 lei,cat am avut in cele 3 luni,am ceva de platit statului ???Am inteles ca indiferent de faptul ca am carte de munca trebuie sa dau la asigurari de sanatate 5,5% din ce?(profitul meu =0)
De la 1 iulie voi fi somera si voi incepe exclusiv sa ma ocup de reflexoterapie.In acest caz,ce am de platit si cui?Va multumesc f .mult!
Cel mai recent răspuns: dimitriu gabriela , utilizator 18:59, 10 Mai 2011
la infiintare, aveati obligatia de a depune la administratia financiara o declaratie de venit estimat pentru anul 2011, prin formularul 220.
asupra venitului estimat de dvs. se aplica o cota de 16%, reprezentand impozit pe venit, care se plateste in 4 transe trimestriale: 15 mar, 15 iun, 15 sept si 15 dec.

la fel trebuia procedat si in cazul asigurarii de sanatate, aplicandu-se o cota de 5,5% asupra venitului net estimat.

atat timp cat sunteti sunteti incadrata cu contract individual de munca, nu aveti obligatia de a plati contributia la casa de pensii.
dupa ce va inceta contractul de munca, va trebui sa contribuiti si la casa de pensii, in functie de venitul pe care-l veti obtine.
daca veniturile din activitatea independenta raman singurele obtinute, contrubutia la sanatate nu poate fi mai mica decat cea calculata la un salariu minim brut pe tara.
Multumesc pentru raspuns,chiar il asteptam!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii intreprindere individuala maia.milea maia.milea O I.I. infiintata in 2010, care nu are angajati si nu a inregistrat venituri, ce trebuie sa declare si sa plateasca la asigurari sanatate, somaj, ITM,..., si ... (vezi toată discuția)
Pfa - contributii obligatorii atepelus atepelus Ce contributii sunt obligatorii?-sanatate/somaj/pensie/etc Multumesc! (vezi toată discuția)
Declaratii si termene pfa infiintat in octombrie 2009 alina zaharia alina zaharia Un pfa infiintat in 2009 octombrie cu sistem de ipozitare in sistem real care nu a avut activitate deci nici un venit ce declaratti depune ?adica era obligat ... (vezi toată discuția)