avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - contributii obligatorii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - contributii obligatorii

Ce contributii sunt obligatorii?-sanatate/somaj/pensie/etc

Multumesc!
In cazul PFA sunteti obligat sa platiti CAS(pensie), CASS( sanatate) iar asigurarea de somaj este optionala. Asta daca nu sunteti angajat cu carte de munca in alta parte. Daca sunteti angajat platiti numai CASS obligatoriu.
Multumesc mult!
Si daca sunt in somaj si imi fac un PFA, atunci ce contributii mai trebuie sa platesc?
Multumesc.
Nu aveti obligatia de a plati CAS (contributia in sistemul public de pensii).
Platiti contributia la sanatate CASS).
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2010
trope_doi, utilizator
m-am inregistrat ca pfa si as vrea sa stiu care sunt taxele pe care trebuie sa le platesc penru a beneficia de indemnizatia de 85 % de crestere copil cat si de concediu medical de 126 de zile. mentionez ca am si carte de munca la o firma cu 2 ore.multumesc

Alte discuții în legătură

Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate geomarco geomarco O persoana care are un contract de munca pe perioada nedeterminata, un contract de consultanta de 2 ore si este si PFA ce contributii la fondul de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)