avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din hotel
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din hotel

Supun atentiei specialistilor urmatoarea speta.
Plecati in delegatie, ne-au fost furate bunurile personale din camera de hotel in care am fost cazati. In urma anchetei s-a constatat ca bunurile au fost sustrase folosindu-se cheia de rezerva aflata la personalului hotelului, dar cu toate acestea hotelul nu doreste sa-si asume nicio responsabilitate desi exista un contract ageat in care se stipuleaza in mod expres faptul ca hotelul va acoperi orice paguba suferita pe durata cazarii. In camera de hotel nu exista cutie de valori, iar intre bunurile furate sunt si unele care n-ar fi putut fi depozitate spre pastrare astfel (din cauza marimii)
Ce sanse de recuperare a pagubei exista, daca vom da in judecata hotelul in aceasta situatie.
Va multumesc anticipat!
Ati formulat plangere penala pentru furt la politia locala ?
faceti neaparat o plangere penala si in continutul ei neaparat sa va estimati si valoarea bunurilor care v-au disparut ca sa puteti cere despagubiri.
Imediat ce am constatat furtul, am chemat si politia si am depus plangere - Ancheta este in desfasurare...
Am solicitat hotelului solutionarea pe cale amiabila, dar nu am primit niciun raspuns, intelegand astfel ca nu doresc.
Vreau sa stiu in astfel de situatii daca in urma unui proces, avem sanse sa obligam hotelul sa ne acopere pabuga, asa cum de altfel s-au angajat prin contract.
Va multumesc anticipat.
Hotelul ar trebui sa fie parte responsabila civilmente , mai ales daca faptuitor ar putea fi unul sau si unul dintre angajatii sai.
Intentia mea este sa dau in judecata hotelul, insa intrebarea era legata de sansele de reusita in recuperarea prejudiciului, cel putin asa cum apare situatia la prima vedere. N-as vrea, ca pe langa pierderea materiala suferita, sa investesc o suma de bani suplimentara fara sa cunosc sansele de a castiga procesul.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Furt din auto - hoti prinsi ministru_ ministru_ Buna seara! Saptamana trecuta mi-a fost sparta masina din fata blocului si mi s-a furat un gps si un detector de radar. Am fost la politie, am dat o ... (vezi toată discuția)
Termen pentru rezolvarea cazului unui hot minor roxane roxane Buna seara Mie mi s-au furat 2 telefoane dintr-un magazin(eu lucram in acel magazin), telefoanele fiind personale, iar cel care le-a furat este un copil de ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere CS1972 CS1972 Buna ziua, IN urma cu 2 ani mi s-au furat cateva bunuri electronice din aprtamentul parintilor. Autorul a fost identificat si a recunoscut ca fiind un nepot ... (vezi toată discuția)