avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... retragere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

retragere plangere

Buna ziua, IN urma cu 2 ani mi s-au furat cateva bunuri electronice din aprtamentul parintilor. Autorul a fost identificat si a recunoscut ca fiind un nepot de-al meu. Toate aceste date au fost inregistrate la politie. Eu am convenit ca sa nu ii fac cazier sa rezolvam pe cale amiabila si mi-am retras plangerea. Tatal inculpatului si acesta mi-au garantat in scris si la politie ca imi vor restitui banii. Dupa un an de zile au renuntat sa imi plateasca paguba si am recuparerat doar 15% din paguba. Ce ar trebui sa fac? Am sanse sa merg in fata instantei cu toate actele si sa imi recuperez paguba? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 21:29, 3 Martie 2010
In opinia mea aveti sanse , pe calea unei actiuni in pretentii, la instanta civila , facand dovada prejudiciului suferit.
Daca detineti documente legale care sustin si probeaza prejudiciul,aveti dreptul sa promovati actiune in pretentii.
Instanta ,suverana in solutionare, va analiza faptele,probele si va dispune masurile legale.
O actiune pe dreptul comun (pretentii) la care veti plati taxa de timbru si timbru judiciar...aveti grija sa nu depasiti termenul de prescriptie de 3 ani si sa va asigurati c a puteti face dovada sustinerilor dvs. - puteti consulta si un avocat pentru a va optimiza sansele de reusita!
Va multumesc mult pentru raspunsuri si incurajare. Am vrut sa fac o fapta buna si pana la urma am ramas cu paguba nu mai zic de amintirile care au disparut o data cu aparatura . . .
Va multumesc inca o data!
O zi buna
Din nefericire acea butada ca "orice fapta buna,nu ramane nepedepsita",functioneaza si in acest caz.
Formulati actiune civila in pretentii,conf.art.998-1000 c.civ.in situatia in care puteti dovedi susptragerea si promisiunea de restituire cu acte,interogatoriu,martori si eventual expertize de evaluare a bunurilor sustrase.
Termenul de prescriptie extinctiva este de trei ani,deci urmeaza sa formulati actiunea in acest interval de timp.

Alte discuții în legătură

Plangere de calomnie dumiras dumiras ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii impotriva pompierilor? maximoreyes maximoreyes As putea formula o actiune in pretentii impotriva detasamentului de pompieri care a ajuns la locul incendiului intr-un timp nejustificat de lung iar prin ... (vezi toată discuția)
Furt din hotel musetel musetel Supun atentiei specialistilor urmatoarea speta. Plecati in delegatie, ne-au fost furate bunurile personale din camera de hotel in care am fost cazati. In urma ... (vezi toată discuția)