avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine are obligatia verificarii calculelor intretinerii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine are obligatia verificarii calculelor intretinerii?

Am fost data in judecata de 2 ori ptr.plata intretinerii si de fiecare data dosarul s-a suspendat deoarece administratorul nu a adus documentatia necesara.
Acum este a treia oara,dar de data aceasta ii reprezinta un avocat.
Nu sunt o pers.rau platnica,dar avand venituri modeste am platit cand am putut si cat am putut.
Deoarece sunt absolut sigura de faptul ca nu este corect calculul afisat,as dori sa stiu cine se ocupa cu verificarea acestuia.
Mentionez ca in primele doua procese am avut av.din oficiu care a banuit acelasi lucru.
Ce pot face in acest caz?
Va multumesc anticipat!
Obligatia verificarii calculului corect revine cenzorului asociatiei si raspunderea in acelasi timp.
Multumesc ptr.raspuns,dar m-am referit la cineva din afara asociatiei,deoarece aici sunt toti mana in mana.
Specific ca locuiesc in cartierul ferentari si deja unul din ,,samsarii'' de locuinte ma si intrebat ce fac cu casa chiar cu cateva zile inainte sa aflu eu ca sunt data in judecata.
Daca m-ati putea ajuta cu un alt raspuns,va-as ramane indatorata.
primaria
Multumesc ptr.raspuns.
Stiti cumva si unde trebuie sa ma adresez si daca trebuie sa platesc ceva?
Toate cele bune!
La compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari, dar nu va faceti iluzii prea mari. Primaria nu face expertiza contabila, ci in cazul cel mai bun verifica niste principii de calcul.
Puteti contesta in instanta aceste calcule si judecatorul poate dispune o expertiza, dar trebuie sa va asumati si riscul platii acesteia, in cazul in care se dovedeste ca nu a ti avut dreptate sa contestati.

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari VLADTANASIE VLADTANASIE Buna seara, Conducerea asociatiei de proprietari calculeaza cotele comune in mod abuziv. Nu exista un dialog cu presedintele si cenzorul. Functia de ... (vezi toată discuția)
Administratorul are voie sa faca orice lucrare pe scara fara a intreba proprietarii scarii? bratualina bratualina administratorul meu efectueaza multe lucrari fara a face dovada platii(copii facturi)cu diverse persoane neautorizate de cele mai multe ori, iar sumele pe care ... (vezi toată discuția)
Contestarea listelor cu cotele de intretinere Shamy Shamy Daca un proprietar nu este membru al asociatiei de proprietari dar are o problema cu modul cum i s-a calculat cota de contributie la cheltuielile asociatiei ce ... (vezi toată discuția)