Buna ziua.
Am fost angajat la o firma de distributie , unicul angajat de la un punct de lucru.
In primele luni am fost singurul angajat, pe urma au mai fost in probe 2 persoane , la diferenta de 1 luna intre ele, dar care au pecat foarte repede (3-4 saptamani).
Fiind singurul angajat al punctului de lucru, am avut si sarcina de a tine registrul de casa, chiar daca , nici in acest moment, dupa 2 ani, nu am semnat nici o fisa a postului.
Dupa aproape 6 luni de la angajare, a mai venit un coleg , care , in momentul in care a preluat casa si actele a observat lipsa.
mentionez ca eu operam registrul de casa doar in momentul in care , o colega de la sediul central, introducea in programul de gestiune-contabilitate actele trimise de mine.
Au fost cazuri cand s-au pierdut documente, si ma gandesc , chiar sa nu fie o "manareala".
In acest moment vreau sa imi dau demisia, dar imi este frica .....ar putea sa ma dea in judecata?
atunci, daca ma dau in judecata, si presupun prin absurd ca pierd, se face poprire pe salariul? ca proprietati pe numele meu nu am decat un telefon mobil si mobila din bucatarie.
Daca veti pierde litigiul , atunci se va trece la executarea silita a bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea dvs ... insa nu trebuie sa plecati de la premiza ca veti pierde .
frumos spus, dar stiti cum e vorba? de politie , de popa si de avocati sa te feresti mai rau ca de draq.
eu pun raul in fata, pentru ca e dificil sa justific metodele de lucru din acea perioada.
ma pot acuza de delapidare sau furt?
Depinde ... sunt multe infractiuni care pot fi luate in considerare in situatia in care vi se face plangere penala ...... de exemplu, neglijenta in serviciu, delapidare, gestiune frauduloasa , furt etc.
Pentru a se putea incadra in categoria uneia din aceste infractiuni ar trebui sa stim exact cum au stat lucrurile ....
pentru neglijenta in serviciu......nu ar fi trebuit sa existe o fisa a postului in care sa fie specificat ca eu sunt responsabil de eventualele lipsuri, atat din gestiune cat si din casa?
Acuzatiile de furt si/ sau delapidare nu trebuiau sa se faca la momentul observarii lipsei?
Delapidare
etta
un salariat al unei societati comerciale a iesit in uma inventarului facut de catre administratorul societatii cu o lipsa in gestiune de 2000 lei. acesta poate ... (vezi toată discuția)