avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntator mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntator mostenire

La dezbaterea unei succesiuni se prezinta 2 mostenitori: sotul supravietuitor si fiica acestuia rezultata din casatoria defunctei cu sotul sau. Daca fiica renunta la mostenire, tatal sau este unicul mostenitor al sotiei sale defuncte. Dupa decesul acestuia, fiica, acum renuntatoare, este unica mostenitoare rezervatara ca descendent al tatalui sau si a mamei sale predecedate. In aceste conditii, fiica poate mosteni intreaga masa succesorala, dupa decesul tatalui ei, chiar daca, a renuntat la partea sa de mostenire la dezbaterea succesiunii mamei sale? Aceasta fiica are si ea, la randul sau un descendent, dar acesta este minor.
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 08:26, 7 Mai 2011
Da, daca nu mai sunt si alti descendenti , fiica va mosteni toate bunurile care se vor gasi in patrimoniul defunctului la acea data...
Nepotul nu exista la momentul renuntarii? Daca exista , atunci venea la mostenire dupa bunica in concurs cu sotul supravietuitor.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
lazu, utilizator
Nepotul exista, el avand 1 an si jumatate. Mama minorului (fiica defunctei) este singurul descendent al sotului supravietuitor si al defunctei, in timp ce, minorul este urmatorul descendent in acest arbore genealogic.
Daca fiica renunta la mostenire, fiul ei devine mostenitor, fiind descendent. Renuntarea nu se poate face in favoarea unei persoane ( tatal de ex.). Renuntatorul e considerat ca nu a fost niciodata mostenitor. Atentie ca pt. minor se instituie curatela si acceptarea se face sub beneficiu de inventar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
lazu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)
Succesiune- cum exact? Alina Cretu Alina Cretu Un barbat decedat in urma cu 1 luna are ca mastenitori pe fiica sa si pe cei treii nepoti(fii fiului sau vitreg-mort in urma cu aproximativ 20 de ani).Pamantul ... (vezi toată discuția)
Mostenire in care pasivul depaseste activul michaela13 michaela13 Speta e asa: bunica decedeaza, trebuie facuta succesiunea, dar activul depaseste pasivul, iar sotul bunicii refuza consultarea documentelor de creditare la 5 ... (vezi toată discuția)