avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consola trecere cabluri electrice pe casa proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consola trecere cabluri electrice pe casa proprietate privata.

Buna,
Pe data de 11.04.2011 am depus o cerere catre SC Electrica distributie Reghin,cu privire la o consola de trecere cabluri electrice care este amplasata pe acoperisul casei mele care ma incurca in m-ai multe situati si sunt si periculoase,dealtfel aceste cabluri trec pe proprietatea mea pe o distanta de vreo 40 m ,adica peste casa si gradina,unde in gradina trece printr-un pom fructifer la o distanta de vreo 3 metri de sol de unde se leaga la vecinu beneficiarul acestei instalatii.
Eu am solicitat aceste si pt faptul ca vreau sa-mi inlocuiesc acoperisul casei,dar nu il modific doar inlocuiesc pt ca este foarte veci si necesita inlocuirea obligatoriu,altfel riscam sa cada.
Raspunsul celor de la Electrica a fost sa: Solicit eleibrerarea unui aviz de amplasament pentru toata aceasta lucrare,urmand ca eu sa suport toate cheltuielile,adica se le fac eu lucrarea lor pe cheltuiala mea.#-o
Mentionez ca pe casa este si consola care ma deserveste pe mine si la care normal imi asum cheltuielile in cazul in care vreau sa o mut.
Am tot isistat la cei din Reghin sa rezolve acesta problema sa ma pot apuca de acoperis dar ei o tin pe a lor ca legea asa spune ca daca eu solicit trebuie sa suport cheltuielile.
Intrebare: De ce sa solicit eu acest aviz si sa suport toate aceste cheltuieli atat timp cat eu sunt proprietar si acea instalatie nu numai ca ma incurca ci este si periculoasa avand in vedere ca,casa este veche si trece prin acel pom vructifer unde copii si nu numai ajung pentru a culege fructe punandule viata in pericol.
Eu cred ca era normal in urma solicitari mele sa se autosesizeze si sa ia masuri
urgente pentru a solutiona aceasta problema.
Este normal ca pe proprietatea mea sa-mi comande Electrica cum sa stau si ce sa fac??
Toate acestea eu cred ca sunt niste aberati.
Ce as putea face pentru cele m-ai sus mentionate.
Va multumesc.
Marcel Miler
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 10:42, 6 Mai 2011
Exista o lege care ii obliga sa-si mute cablurile de acolo la solicitarea d-voastra, o sa revin cu amanunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, as avea situatia urmatoarea: un vecin si-a plantat un nuc ... lucianmija lucianmija Buna, As avea situatia urmatoarea: Un vecin si-a plantat un nuc in gradina lui, la aproximativ 3 metri fata de casa in care locuiesc eu. Ideea e ca nucul ... (vezi toată discuția)
Actualizare aviz cez? alexandra_cristina2015 alexandra_cristina2015 Buna ziua Am urmatoarea situatie. In urma cu aprox 10 ani compania de distributie electrica Cez a procedat la scoaterea in exterior a contoarelor de curent ... (vezi toată discuția)
Aviz nefavorabil construire balcon ContSters64833 ContSters64833 Buna seara, In urma cu 3 luni am inaintat actele pentru construirea unui balcon parter. Dupa demersurile necesare s-a ajuns in statul avizelor. Dupa o luna ... (vezi toată discuția)