avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea mansardarii 170/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea mansardarii 170/2010

ma puteti ajuta va rog cu pasii care trebuie sa-i urmez ca sa obtin terasa acoperisului a blocului in care stau ,pentru a-mi face mansarda?
Cel mai recent răspuns: n-moromete , utilizator 22:27, 1 Noiembrie 2012
elga50 a scris:

Terasa este proprietate comuna, prin urmare toti proprietarii au acolo o cota-parte indiviza care trebuie vanduta.
Asociatia nu are nimic in proprietate, deci presedintele nu poate semna in numele asociatiei, decat ca a convocat si desfasurat AG a proprietarilor cu aceasta tema.

De semnat si vandut, o fac proprietarii. Toti!

proprietarii pot imputernici prin procura notariala presedintele sau o persoana din conducerea Asoc.de Propr.?
de ce "toti",cand legea spune ca e nevoie de minim 2/3 din proprietari?
Ar trebui intrebat legiuitorul ce-a avut in minte cand a lasat 2/3 dintre proprietari sa hotarasca si pe proprietatea celeilalte 1/3.
Sa incercam sa ne gandim si poate descoperim o ratiune....absconsa dupa parerea mea.
Acordul de mansardare, de principiu, il poate da 2/3, dar cand e sa se faca actele ar trebui sa semneze fiecare pentru partea lui de cota-parte indiviza, .......adica pentru proprietatea sa, trecuta in actul casei si care este parte din cota-parte indiviza personala.
Adica nu poate vinde altcineva bucatica mea de proprietate din proprietatea comuna.
Titlul postului e deplasat...nu exista o lege a mansardarii, exista legea 170/2010 care da posibillitatea ca 2/3 din proprietarii unui bloc sa instraineze si partea celeilalte treimi , chiar daca acestia nu doresc.Este deschisa o petitie pentru trimiterea acestei legi spre reanalizare [ link extern ]
In urma exceptiei de neconstitutionalitate ridicata de municipiul Brasov ,Curtea constitutionala a hotarat neconstitutionalitatea legii 170/2010, prin DECIZIA Nr.1.514
din 15 noiembrie 2011, publicată în Monitorul Oficial nr.24 din 12.01.2012.
S-a revenit la normalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 170/2010 Armenteros Armenteros Pe 21 iulie 2010, a fost publicata in Monitorul Oficial Legea Legea 170/2010 pentru completarea art. 45 din Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza din proprietate petrecristinel petrecristinel locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, la ultimul nivel,apartamentul fiind luat cu credit ipotecar.asociatia doreste mansardarea blocului si cei de la etajul 4 ... (vezi toată discuția)
Mansardare conico conico Buna ziua! Imi cer scuze, stiu ca acest subiect a mai fost dezbatut, dar totusi am o nelamurire. Eu locuiesc intru-un bloc P+4, stau la etajul 1, ... (vezi toată discuția)