avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare

buna ziua,

am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare

prima data cand s-a primit somatia

sau se poate si dupa ce executorul judecatoresc a indreptate eroarea de calcul si a trimis o noua somatie?

va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 12 Iulie 2008
multumesc dar nu ma ajuta deloc ce ati spus

eu vreau sa stiu daca refacand somatia, noua somatie se poate ataca cu contestatie la executare?

sau trebuia formulata contestatia de prima data? sau mai bine zis, la executor adresa prin care se cerea indreptarea materiala si la tribunal contestatia impotriva titlului
Nu confunda contestatia la executare cu...contestatia la titlu.
Daca executorul ti-a comunicat inca o somatia de plata, ai 15 zile termen in care poti introduce contestatia la executare.
da, m-am exprimat gresit, contestatie la executare era corect

deci pot considera ca dupa a doua somatie pot face contestatie in termen de 15 zile?
In termen de 15 zile de la data primirii somatiei puteti face contestatia la executare. In calculul termenului de 15 zile, nu se ia in considerare ziua când a început si nici ziua când s-a sfârşit termenul.
corect

dar totusi, daca s-a refacut somatia, temenul de 15 zile de cand curge? de la prima somatie primita sau se ia in considerare de la a doua?

codul de procedura civila prevede "contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta"

se presupune ca s-a luat cunostinta de la prima somatie

dar avand in vedere ca executorul a indreptat o eroare materiala se poate spune ca ptr a doua somatie e valabila prevederea de mai sus (art 401, alin 1)?

Alte discuții în legătură

Termen pt contestatia la executare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Caz: Se face executarea unor drepturi pe baza unei hotariri judecatoresti definitive, fara a se trimite somatie la sediul firmei. Societatea afla de aceasta ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare peste termen/ am platit sumele care mi se solicita cren cren Am si eu o intrebare si va rog daca puteti sa-mi raspundeti urgent. In 2007 am imprumutat de la X doua sume de bani prin doua contracte de imprumut. Prima ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare ContSters79057 ContSters79057 Care este instanta competenta sa solutioneze o contestatie la executare (suma de executat 65.000E), Judecatoria sau Tribunalul? Unde se va judeca: - la ... (vezi toată discuția)