avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum completez declaratia 200 pana la data de 16 mai
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum completez declaratia 200 pana la data de 16 mai

Buna-ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o problema.Sunt PFA, sunt in strainatate, astept sa nasc si trebuie sa-mi depun pana la data de 16 mai declaratia privind veniturile realizate in 2010.
Am inteles ca pot sa o imprim si apoi sa o trimit prin scrisoare recomandata la finante unde apartin in functie de sector?
O alta problema este ca nu stiu ce sa declar avand in vedere ca in anul 2010 nu am avut nici o activitate, venit, cheltuiala sau altceva ca PFA, pot sa declar 0 in declaratie?( nici anul acesta nu estimez ca o sa am nici un venit).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: allyssa93 , utilizator 09:20, 9 Mai 2011
Dacă nu aţi avut deloc activitate completaţi declaraţia în 0.O puteţi imărima şi trimite la organul fiscal de care aparţineţi. Dacă nici anul acesta nu veţi avea activitate trebuie totuşi completat o declaraţie estimativă pentru anul 2011 urmând ca regularizarea să se facă anul viitor.Dar dacă nu desfăşuraţi activitate nu ar fi mai uşor să închideţi temporar PFA?
Buna-ziua,

Multumesc pentru raspuns.
Daca am inteles bine, trebuie alaturi de declaratia 200 si declaratia 220 completata in cazul meu?Da, nu o sa am nici in 2011 activitate deloc pentru ca nu mai folosesc aceste acte, ultima activitate a fost pentru mine ca pfa la inceputul lui 2009.
Precizez ca PFA-ul a fost radiat din registrul comertului la jumatatea anului 2010, influenteaza declaratia pe care trebuie sa o depun?
Da, stiu ca ar fii mult mai simplu sa inchid macar temporar PFA, o sa incerc sa ma ocup anul acesta, problema este ca astept sa nasc luna aceasta, nu am avut nici un venit pe perioada sarcinii asa ca nu am putut sa ma ocup de aceste acte de PFA, pentru ca cum am inteles la inchiderea lor chiar si temporara trebuie platite datoriile la casa de asigurari, impozit, etc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate declaratii retroactive pe 5 ani la deschiderea pfa clodex clodex buna ziua In sept 2019 am deschis PFA la care nu am inceput activitatea si m-am inrolat in svp caci mi s-a spus ca e obligtoriu unde am vazut declaratii de ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa - plata contributii nicopfa nicopfa As vrea sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii, va rog. Am un PFA pe care doresc sa il inchid. Am depus anul trecut declaratiile necesare, insa am ... (vezi toată discuția)