avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu stiu cum sa fac o intabulare!va rog,ajutati-ma!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu stiu cum sa fac o intabulare!va rog,ajutati-ma!

Buna seara!Zilele trecute,am facut succesiunea dupa bunica mea,procedura prin care eu am cules intreaga mostenire,datorita faptului ca mama mea a renuntat la aceasta in favoarea mea!Acum ca am certificatul de mostenitor,doresc sa fac intabularea dreptului de proprietate asupra a ceea ce mi-a ramas de pe urma bunicii,numai ca nu stiu care sunt pasii si cui sa ma adresez si as avea nevoie de un sfat!De unde sa incep?Care sunt pasii corecti care trebuiesc urmati pentru intabulare?
Precizez ca este vorba de 1 teren arabil cu o suprafata de 2100 de mp si 1 teren de 800 mp pe care se afla o casa de lemn cu suprafata de 25 mp construita in 1950,1 grajd de 15 mp construit in 1950 plus divere cotete de pasari,practic cei 800 mp reprezinta curti si constructii!Intreaga mostenire,mentionata mai sus,nu a avut carte funciara deci nu a fost intabulata,iar eu nu detin decat 1 titlu de proprietate asupra acestei proprietati eliberat in 1995 de primaria comunei pe raza careia se afla proprietatea mai sus mentionata!Va rog mult sa ma ajutati,am nevoie de un raspuns cat mai rapid!Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adrian_h , utilizator 04:57, 12 Mai 2011
procedura de iesire din indiviziune se face in baza unei cereri de chemare in judecata adresata judecatoriei
Va multumesc mult pentru informatii,terenurile care sunt trecute in titlu de proprietate apar si pe certificatul meu de mostenitor,cu exceptia a 3 terenuri care au fost vandute de bunica mea,respectiv 2 terenuri arbile aflate in extravilanul comunei in care locuia cu suprafete de 3200mp respectiv 1000mp si o pasune de 5000mp aflata in intravilan!am un contract de vanzare cumparare asupra terenurilor arabile,insa de pe pasunea respectiva nu mai am nici un document,iar in primaria localitatii respective figureaza doar 2100mp teren arabil aflat in intravilan si 800 mp curti si constructii(exact asa scrie pe titlu de proprietate)!
Haideti sa tragem concluziile:
1. fiind unic mostenitor al bunicii, care la randul dansei a figurat singura pe TP, nu este necesara iesirea din indiviziune;
2. luati legatura cu un expert autorizat OCPI in judetul dvs (gasiti lista la ei pe site), ii prezentati copie legalizata de pe TP, copie legalizata a certificatului de mostenitor, certificat de atestare fiscala emis de primarie pentru terenurile respective (de la fisc, cum ca nu aveti impozite neplatite), copie a actului dvs. de identitate si ii veti semna o imputernicire pentru a realiza intabularea in numele dvs.
3. obtinerea planului parcelar este treaba expertului in cauza (totusi, ca sa nu alergati dupa cai verzi pe pereti, ar trebui ca, inainte de a lua legatura cu cadastristul, sa verificati la primarie existenta acestor planuri parcelare pentru tarlaua/parcela care va intereseaza pe dvs);
4. casa cea veche va fi intabulata in baza anexei 17 la ordinul 636/2006 (tot de la primarie).
5. expertul va realiza documentatia cadastrala, va face intabularea si o sa va inmaneze un exemplar al extrasului de carte funciara si al documentatiei cadastrale.
Lamurit?:D
Total lamurit!va multumesc pentru toate informatiile furnizate atat dumneavoastra cat si celorlalti colegi de forum,cat si pentru rabdarea dv de a explica pe larg despre ce este vorba!inca o data,mii de multumiri tuturor!
adrian_h a scris:

Deacord cu dv.numai ca la OCPI mi s-a spus ca daca nu exista intabulare asupra acelor terenuri si asupra constructiilor,nu exista o CF,pentru ca nu avea cum sa se realizeze!in cazul de fata,ce e de facut??vorbim practic de prima inscriere a unei proprietati in CF,si din cate am inteles in sudul tarii este foarte intalnita problema mea!va multumesc anticipat!
Trebuie sa aveti in vedere in momentul in care va veti prezenta la Primarie ,pentru declararea proprietatii, dobandita prin mostenire sa aveti schite ale terenului si relevee ale cladirilor.Pentru acestea va adresati unui expert topo,agreat de OCPI care va va intocmi ulterior si toata documentatia cadastrala pentru intabulare.La primarie solicitati certificat fiscal si o adeverinta din care sa rezulte ca toate constructiile de pe terenuri au fost construite inainte de 1958.Cu acestea va prezentati din nou la expertul topo si de aici e treaba lui.O sa dureze ceva.Succes!

Alte discuții în legătură

Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)
Cum putem recupera 1200mp care figureazã în acte, dar nu și la mãsurãtoarea propriu-zisã? emg emg Am mers la notar pentru ieșirea din indiviziune (suntem trei coindivizari), dar după ce s-au făcut măsurătorile (teren intravilan), s-a constatat că ... (vezi toată discuția)
Rectificare act de mostenitor gabitza1007 gabitza1007 buna ziua. am si eu o mare problema. in anul 1972 bunicul meu impreuna cu bunica au cumparat un teren in suprafata totala de 299 mp. in anul 1987 bunica ... (vezi toată discuția)