Buna seara!Zilele trecute,am facut succesiunea dupa bunica mea,procedura prin care eu am cules intreaga mostenire,datorita faptului ca mama mea a renuntat la aceasta in favoarea mea!Acum ca am certificatul de mostenitor,doresc sa fac intabularea dreptului de proprietate asupra a ceea ce mi-a ramas de pe urma bunicii,numai ca nu stiu care sunt pasii si cui sa ma adresez si as avea nevoie de un sfat!De unde sa incep?Care sunt pasii corecti care trebuiesc urmati pentru intabulare?
Precizez ca este vorba de 1 teren arabil cu o suprafata de 2100 de mp si 1 teren de 800 mp pe care se afla o casa de lemn cu suprafata de 25 mp construita in 1950,1 grajd de 15 mp construit in 1950 plus divere cotete de pasari,practic cei 800 mp reprezinta curti si constructii!Intreaga mostenire,mentionata mai sus,nu a avut carte funciara deci nu a fost intabulata,iar eu nu detin decat 1 titlu de proprietate asupra acestei proprietati eliberat in 1995 de primaria comunei pe raza careia se afla proprietatea mai sus mentionata!Va rog mult sa ma ajutati,am nevoie de un raspuns cat mai rapid!Va multumesc anticipat!
Va multumesc d-le Iiamic43 pentru toate informatiile oferite!Am ajuns la concluzia ca aceste este printre putinele forumuri de specialitate unde se ofera raspunsuri rapide la intrebarile noastre,ale celor fara experienta in domeniu,si de aceea as mai dori sa va mai pun o intrebare,daca imi este permis,si anume:
Titlul de Prorpietate care la acest moment pe numele bunicii mele,se va anula si se va emite un altul pe numele meu?Sau va ramane acelasi in continuare?
In speranta ca imi ve-ti oferi si de aceasta data 1 raspuns,va multumesc anticipat!
Titlul de proprietate care este pe numele bunicii nu se anuleaza.D-voastra sunteti mostenitor, si acest act va fi inregistrat in C.F, ca titlu de proprietate.
Atentie- aveti nevoie si de rectificare de rol- care se face la primarie, la taxe si impozite. Acest lucru il puteti face si acum , fara intabulare, pe baza certificatului de mostenitor.Este obligatoriu.-Inseamna trecerea proprietatii de pe numele bunicii pe numele d-voastra.
OK,am inteles,voi incepe procedura de intabulare si rectificare rol de saptamana viitoare,mai ales acum ca am toate informatiile necesare!va multumesc!