avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariatul nu a facut cerere de CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariatul nu a facut cerere de CO

am si eu o intrebare: ce se poate face daca un salariat nu si-a luat concediul aferent anului 2010 si nu isi face cerere de concediu pentru asi lua?
ii zice angajatorul sa-si ia concediu?
in caz de control, angajatorul nu are probleme?
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 10:53, 9 Mai 2011
Conform legii angajatorul era obligat ca in luna decembrie 2009 sa faca programarea concediilor de odihna pentru anul 2010, cu, consultarea salariatilor. La randul lui angajatul era obligat sa efectuieze concediul de odinha in perioada programata.
Exista asa ceva? .................
exista programare de concedii facuta dar nu a fost respectata de angajati. nu a facut cerere pentru concediu in perioada respectiva.
si in cazul asta nu stiu ce se poate face.
ar trebui sa ii comunice angajatorul ca el avea programare de concediu in perioada "x" si sa intrebe angajatul daca isi ia sau nu?
Conform art.141: (3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Graficul cu programarile trebuie urmarit de departamanetl de resurse uamne sau de cine raspunde, si normal trebuia sa se gaseasca o motivatie pentru care salariatul nu si-a luat concediu in perioada programata.
Dar cared ca v-am raspund deja in primul aliniat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere co pt anul trecut seby_red_dogg seby_red_dogg Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca stiti cumva vreo reglementare noua prin care se spune ca nu mai trebuie intocmita cerere pentru concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna iuli113 iuli113 buna seara.eU mai am de luat pe anul in curs 10 zile de concediu dar firma nu vrea sa mi le acorde decat 5 maxim luna viitoare si in decembrie nu se mai pot ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa.mi dea concediu CMCatalin CMCatalin Buna ziua, Firma la lucrez nu vrea sa.mi mai dea concediu, tocmai s.a primit mail ca se va implementa un nou program bla bla si ca pana in ianuarie nimeni ... (vezi toată discuția)