avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Administratie locala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Administratie locala

Am o colega nelamurita...este angajata ca referent cl III, gradul superior, treapta 2 (contabil) iar acum a fost creat in orgamigrama un post de inspector debutant pentru ca are studii superioare, este corect?
Nici noi nu suntem prea lamuriti...colegei i s-a organizat, cumva, examen pentru promovare in clasa? In acest caz, ceva nu este in regula, pentru ca la promovarea conform studiilor absolvite, incadrarea se face pe gradul profesional "asistent"... Oricum, de la 01.01.2011, treptele de salarizare nu mai exista, asa ca poate reveniti cu detalii.
A fost angajata pe postul de referent clasa III grad superior treapta3 la data de
14.10.2008(postul pevedea studii medii ea avand studii superioare), dupa doi ani a fost promovata ca referent clasa III grad superior treapta 2, acum pt ca trebuia de fapt unitatea fiind suordonata primariei sa aiba contabil cu studii superioare a fost creat in organigrama post de inspector debutant pentru ea! este bine sau nu?
Cand a absolvit facultatea? Daca a absolvit-o anterior angajarii, va trebui sa ocupe functia publica prin concurs. Daca a absolvit facultatea ulterior numirii in functie, se poate vorbi de promovare in clasa conform studiilor absolvite, caz in care functia publica trebuia sa fie de inspector grad asistent, nu debutant..
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
Kyandra, moderator
A abosvit anterior angajarii, iulie 2008.Multumesc
Am inteles ca trebuie sa ocupe functia prin concurs, dar este corecta viitoarea functie de inspector debutant? Are o vechime in munca de 12 ani dar cu studii medii nu superioare!

Alte discuții în legătură

Promovare pe studii superioare alehandraa alehandraa Buna ziua. Sunt referent cu studii medii din anul 2001 intr-o institutie publica,personal contractual cu casa, in anul 2010 am absolvit Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)