avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract servicii internet
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract servicii internet

Buna ziua tuturor,

Am citit celelalte topic-uri despre rezilierea contractelor de prestari servicii dar as fi vrut, daca se poate, sa citesc cateva pareri pe specificului cazului meu. Am preluat de la proprietarului spatiului pe care l-am inchiriat un contract de servicii internet (sunt persoana juridica). Contractul initial este semnat pe 3 ani, iar rezilierea la solicitarea clientului din orice motive mai putin moartea sau falimentul se face cu plata unei taxe de reziliere. In anexa apare o precizare suplimentara: "In situatia in care Anexa inceteaza cu privire la serviciul furnizat inainte de expirare perioadei minime, altfel decat ca urmare a culpei furnizorului clientul e obligat la plata unor daune egale cu suma abonamentelor lunare pana la finalizarea contractului". Inteleg ca daca e culpa furnizorului, nu mai am de platit nimic.

Eu am trimis notificare furnizorului anuntand incalcarea mai multor clauze contractuale (necomunicarea la cerere a tarifelor actuale pt acel serviciu, nerespectarea vitezei minime garantate, lucru confirmat de altfel si de echipa lor tehnica, refuzul de a ne trece la un abonament mai ieftin, lucru care era permis prin contract) si datorita acestor incalcari, solicitarea de reziliere unilaterala incepand cu data de 4 mai. Ei ne emit insa in continuare facturi desi ne-au suspendat serviciul, ba ne-au trimis si o notificare prin care ne ameninta cu chemarea in instanta daca nu ne platim facturile. Acum au revenit la intentii mai pasnice si au anuntat ca s-au mai gandit si sunt de acord sa trecem la un abonament mai ieftin. Ce ma framanta pe mine acum este: cand se considera reziliat contractul? Adica am notificat intentia, am expus motivele, nu ne-au raspus in scris la notificare cum le ceream, nu si-au indeplinit obligatiile, ne-au suspendat serviciul, ce mai trebuie sa fac sa obtin rezilierea fara proces?

Multumesc mult pentru rabdare :)
Cel mai recent răspuns: Sebas7 , utilizator 09:58, 26 Ianuarie 2011
Un om fara studii juridice.

Am respectat termenul de 30 de zile si adresa de corespondenta la care scrie in contract ca trebuie trimise notificarile. Alte dispozitii in contract referitoare la notificari n-am vazut si nici nu stiu ce criterii ar trebui sa indeplineasca o notificare ca sa fie legala. :-/
consider si eu ca se poate face aplicarea lauzei din contract. puteti proceda in consecinta. daca sunt probleme, sa citeasca contractul.
Buna ziua,
Am avut contract incheiat cu RT pe o perioada de 2 ani, iar acum am cerut o noua oferta. Oferta a fost facuta dar nu sunt multumit si am cerut anularea contractului. Am o nelamurire. Pentru a renunta la serviciile lor trebuie sa fie aceea perioada de preaviz de 30 de zile sau am dreptul la anularea prelungirii contractului avand in vedere ca am notificat in perioada minima prevazuta in anexa primita de la ei, prin telefon si prin e-mail.
La telefon mi s-a spus ca pot renunta acum doar la oferta facuta de catre acestia iar pe urma luna care urmeaza, pot renunta la toate serviciile, lucru pe care il consider abuziv, avand in vedere ca eu doresc anularea contractului definitiv.
Si o ultima intrebare, pentru viitor, cum e mai bine facuta cererea de incetare a contractului, scris (pe foaie), la telefon sau prin mail? Care dintre acestea sunt considerate ca si dovada in instanta?
Va multumesc

P.S. Atasez si 2 paragrafe din contractul cu RT.

"1. Durata. Contractul se incheie pe Perioada minima prevazuta in Formular si se prelungeste automat pe perioada nedeterminata, daca niciuna dintre parti nu notifica, cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea Perioadei minime, intentia sa de a nu mai continua Contractul. Cu cel putin 60 de zile inainte de expirarea Perioadei minime, RT notifica in scris Clientului posibilitatea de a-si manifesta optiunea de a impiedica prelungirea automata a Contractului."
7.1.2 Clientul are dreptul de a denunta unilateral Contractul: a) oricand si cu aplicarea prevederilor art. 7.3, cu o notificare prealabila scrisa de 30 de zile, contractul incetand de plin drept in prima zi a lunii urmatoare celei in care termenul de 30 de zile se implineste;"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract romtelecom, titular decedat dan_xcm dan_xcm Buna ziua, Titularul contractului Romtelecom a decedat in 2009, am pastrat abonamentul platind la zi abonamentul. Zilele trecute am decis ca doresc sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare contract ContSters256555 ContSters256555 Salutari si La multi ani! De maine, dupa cum bine stie toata lumea, Romtelecom va renunta sa difuzeze cele 11 programe ale companiei PROTV SA. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom (dolce) pentru eliminarea programelor din pachetul mediapro bogapostu bogapostu Buna seara, Incepand cu data de 03.01.2013, canalele trustului Mediapro, (8 canale SD si 3 HD) vor fi scoase din grila Dolce DTH a celor de la ... (vezi toată discuția)