avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Permis de sedere expirat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Permis de sedere expirat

Buna ziua
Sunt cetatean moldovean si mi-am deschis un SRL in Romania, impreuna cu sotul meu. El este plecat de 2 saptamani in Moldova pentru prelungirea vizei care in mod normal dura doar 5 zile, iar mi-e mi-a expirat permisul de sedere ieri 09,05,2011.

In ce conditii mai pot ramane in Romania fara sa am probleme si daca ma puteti ajuta si care este legea care o reglementeaza?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ASKIM3GET , utilizator 14:50, 10 Mai 2011
Adresati-va O.R.I., depunand dosarul cu documentele pentru prelungirea permisului de sedere; suplimentar, veti da o declaratie prin care veti explica de ce nu ati depus solicitarea de prelungire cu 30 zile inainte de expirarea persisului. Veti risca o amenda.
Cadrul legal: OUG 194/2002.
Dar exista cumva o perioada de gratie de 15 zile timp in care poti sa stai imediat dupa ce a expirat permisul de sedere. Mi-a spus-o un alt conational dar nu stia sa-mi spuna legea.
Practic la mine sunt doar 4 zile descoperite, pentru ca pana sambata voi pleca.
Pot sa am probleme la vama din aceasta cauza?
Va multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am angajat un cetatean din republica moldova pe o ... SERVIZI ASSOCIATI SERVIZI ASSOCIATI Buna ziua. Am angajat un cetatean din Republica Moldova pe o perioada de 4 luni, respectiv de la 01.09.2021 pana 31.12.2021 conform Legii 200/10.09.2020, in ... (vezi toată discuția)
Sedere ilegala dalban dalban Buna ziua! Sunt cetatean moldovean rezident in Romania in baza unui permis de sedere care mi-a fost eliberat pentru studii. Am repetat un an si anul acesta ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ies din tara cu certificatul de nastere VictorL VictorL am o problema, sunt cetatean strain si am depus actele pentru buletin si trebuie sa imi apara de pe o zi pe alta dar imi trebuie sa plec urgent acasa, as putea ... (vezi toată discuția)