avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri RCA victime din autoturism propriu
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri RCA victime din autoturism propriu

in cazul unui accident cu victime, victimele care se afla in autoturismul care a produs accidentul pot fi despagubite de catre societatea de asigurari a vinovatului? daca da, exista anumite limite sau este pus si soferul vinovat sa plateasca o cota-parte in solidar cu societatea de asigurari ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:30, 12 Mai 2011
Va pun la dispozitie un articol interesant in legatura cu despagubirile pe RCA.

[ link extern ]
multumesc ptr link. articolul este intradevar interesant dar astfel de decizicii date de o instanta cred ca sunt f rare. familia respectiva a avut un avocat f bun iar instanta a apreciat in mod corect ca asiguratorul treb sa plateasca. asa cum reiese si din articol plata despagubirilor tertilor trebuie facuta de catre asigurator din moment ce platesti obligatoriu RCA-ul cu exceptia vinovatului dovedit daca acesta nu are asigurare suplimentare, casco sau alt fel de asigurare, de viata, de ex. vicepresedintele companiei de asigurari a si spus-o fara sa clipeasca ca interesul asiguratorului este sa plateasca despagubiri cat mai mici sau chiar deloc. . in mod sigur asiguratorul va face recurs si va mai dura destul procesul.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de masina wabar wabar Buna seara Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)
Accident auto soldat cu trei dosare de dauna Rentzu Rentzu Buna seara, In urma cu doua saptamani, am avut parte de un accident petrecut in felul urmator : in fata imobilului in care locuiesc se aflau parcate doua ... (vezi toată discuția)
Accident cu un motociclist care vrea despăgubiri de la mine, chiar dacă am rca. pot fi obligat să le plătesc eu? ContSters469386 ContSters469386 buna seara am si eu o problema am facut un accident cu un motociclist .politia a zis ca eu sunt vinovat si mi-a facut dosar penal. conducatorul motorului are ... (vezi toată discuția)