in cazul unui accident cu victime, victimele care se afla in autoturismul care a produs accidentul pot fi despagubite de catre societatea de asigurari a vinovatului? daca da, exista anumite limite sau este pus si soferul vinovat sa plateasca o cota-parte in solidar cu societatea de asigurari ?
multumesc ptr link. articolul este intradevar interesant dar astfel de decizicii date de o instanta cred ca sunt f rare. familia respectiva a avut un avocat f bun iar instanta a apreciat in mod corect ca asiguratorul treb sa plateasca. asa cum reiese si din articol plata despagubirilor tertilor trebuie facuta de catre asigurator din moment ce platesti obligatoriu RCA-ul cu exceptia vinovatului dovedit daca acesta nu are asigurare suplimentare, casco sau alt fel de asigurare, de viata, de ex. vicepresedintele companiei de asigurari a si spus-o fara sa clipeasca ca interesul asiguratorului este sa plateasca despagubiri cat mai mici sau chiar deloc. . in mod sigur asiguratorul va face recurs si va mai dura destul procesul.
Accident de masina
wabar
Buna seara
Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)