avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incuviintare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Incuviintare executare silita

Buna ziua,
Dupa cum am precizat in titlul de mai sus, este vorba despre o somatie primita de la B.E.J., conform careia este incuviintata executarea silita printr-o incheiere a judecatoriei. Speta este urmatoarea: in ianuarie 2008 am luat un produs de aproximativ 900 lei cu plata in rate si mi s-a atasat creditului un card cu descoperire de 1200 lei. Pana august 2009 am achitat chiar si sume mai mari decat suma minima de plata de pe extrase, in ideea de a termina mai repede creditul. Din luna octombrie 2009 au inceput sa ma sune cei de la IFN-ul respectiv pentru faptul ca as avea sume restante catre ei, sume care variau intre 2000 si 4000 lei, in functie de persoana cu care vorbeam, precizand ca sumele mai mari platite catre ei au fost 'cadou', ca a fost optiunea mea sa le virez acei bani, ca nu trebuia decat sa platesc suma minima din extras. Le-am spus ca refuz sa mai fac orice plata pana nu imi trimit extras de cont cu privire la toate datoriile si platile facute de mine. Nu mi-au trimis acest lucru si au incetat cu 'hartuirea telefonica'(uneori sunau si de 15-20 ori pe zi). Nici macar nu am stiut ca sunt dat in judecata ca sa ma pot prezenta si sa cer in fata instantei sa faca dovada provenientei sumelor enorme. Am primit de la executorl judecatoresc o somatie ca trebuie sa achit peste 6000 de lei intr-o zi. De vreo 2 ani lucrez in colaborare cu o firma. Daca acea firma imi face contract de munca se poate ca executorul sa se indrepte doar asupra veniturilor salariale si nu asupra masinii si a apartamentului proprietate personala(apartamentul este luat pe numele meu inainte de casatorie, iar masina pe numele meu, dar dupa casatorie)?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 13:13, 10 Mai 2011
Cu scopul recuperarii creditului,executorul judecatoresc va desfasura procedura legala de executare silita a dvs - prin poprire,urmarire silita mobiliara,urmarire silita imobiliara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificări de plată cornel2222 cornel2222 Bună seara, un avocat îți poate trimite notificări de plată în numele unei instituții financiare nebancare? Are aceleași drepturi ca și un executor ... (vezi toată discuția)
Implicatii executare silita ela2008 ela2008 Impreuna cu sotul am contractat un credit in 2007 (contractul a fost semnat de sotul meu, eu doar am dus adeverinta de venit) la care s-au inregistrat restante ... (vezi toată discuția)
Credit bancar auto danajuga64 danajuga64 IN 2009 am luat un credit ptr cumpararea unui autoturism (acesta constituind garantie) Creditul era pe 7 ani (pana in 2016) la sfarsitul lui 2012 am avut ... (vezi toată discuția)