avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general taxare inversa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

taxare inversa

din ce data se emit facturi cu specificatia taxare inversa pentru cereale?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 17:07, 10 Mai 2011
Beneficiarii reglementarii: Contribuabilii persoane impozabile inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata (TVA)

Comisia Europeana a adoptat decizia de autorizare a Romaniei de a aplica taxarea inversa pentru domeniile cu risc crescut de frauda, respectiv pentru urmatoarele produse: porumb, grau, secara, floarea soarelui, orz, rapita, sfecla de zahar, soia si orzoaica.

Decizia finala in acest sens va fi luata de catre Consiliul de autorizare a solicitarii de derogare.

Important! Masura va putea fi aplicata numai dupa comunicarea deciziei finale a Consiliului de autorizare a solicitarii de derogare. Potrivit prevederilor art. II din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 58/2010, taxarea inversa se va aplica bunurilor pentru care Romania a primit autorizarea Consiliului incepand cu a 10-a zi urmatoare comunicarii de catre Consiliul Uniunii Europene a aprobarii derogarii pentru aplicarea acestor prevederi.

Sursa : www.fiscalitatea.manager.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa cereale Glisa Glisa S-a prelungit taxarea inversa la cereale pana la 31 decembrie 2018 ? (vezi toată discuția)
Mazarea este supusa taxarii inverse? maryangel49 maryangel49 Am achizitionat mazarea in vederea insammintarii si am primit o factura fara tva in care se specifica taxare inversa.Este sau nu supusa taxarii inverse? (vezi toată discuția)
Tva arenda grau ContSters329143 ContSters329143 Buna ziua!. Va rog sa imi spuneti daca am facturat bine arenda grau cu tva 9%. Am o firma la control si i s-a zis administratorului ca trebuia sa factureze cu ... (vezi toată discuția)