Va scriu pentru un ajutor in urmatoarele situatii: 1)daca am un nr. de angajati preluati prin legea 67/2006 cu CCM-ul lor cu tot, si un numar de angajati proprii, care nu au CCM sau nu au aderat la CCM, sunt obligata ca pt. angajatii noi sa le aplic si lor CCM? am situatii cu salarii si diurne diferite pt. aceleasi categorii de salariati.
2) in primul caz, exista Comisie Paritara infiintata dar in cazul salariatilor proprii, sunt obligata sa infiintez comisie paritara? Mentionez ca suntem o societate privata care a preluat un nr. de salariati de la o societate de stat.X-(
Va multumesc
Va multumesc pentru raspunsuri.
Situatia este in felul urmator: eu nu am ccm la nivel de unitate. Am preluat un nr. de salariati prin L67/2006, care au ccm al unitatii cedente.
Eu nu vreau sa schimb nimic din acest ccm, dar intreb: sunt obligata sa acord aceste drepturi din ccm-ul persoanelor transferate si salariatilor proprii (care nu au ccm) sau pastrez 2 tipuri de drepturi in unitate: unii au salarii mai mari (conform ccm) altii pe cel negociat la angajare, altii prime de "mai stiu eu ce", altii nu, s.a.md.?
Un amanunt: in Revisal CIM la unitatea cedenta s-a incheiat si au CIM cu incheiat cu cesioanarul, incepand cu data transferului, iar la explicatii am mentionat art. 169 si 170 din CM.
Apreciez toate opiniile dumneavoastra si va multumesc
Nu trebuia sa li se inceteze c.i.m. .. in revisal se putea face astfel:
Atat cedentul cat si cesionarul au obligatia sa completeze registrul general de evidenta al salariatilor cu elementele prevazute la art. 3 alin. (2) din H.G. nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, modificata si completata.
Cedentul, in campul “temei incetare contract” va selecta “alt temei” – incetare conform art. 169 din Codul Muncii. De asemenea, in campul “explicatie temei incetare” se mentioneaza ca transferul este efectuat potrivit art. 169 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, modificata si completata.
Cesionarul, in campul “data incepere activitate“ va inscrie data efectiva a transferului efectuat potrivit art. 169 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, modificata si completata. De asemenea, se pot face mentiuni in campul “alte detalii / informatii contract “ despre transferul efectuat potrivit art. 169 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, modificata si completata .
Va multumesc pentru raspuns.
Am procedat asa la indicatia celor de la ITM.....pentru ca nici cedentul nici cesionarul nu stia cu sa faca aceasta inregistrare :">
Dar tot nu am aflat ce fac cu problema mea cea mai arzatoare... sunt obligata sau nu sa aplic ccm-ul preluat (daca pot sa spun asa, desi nu este al meu) tuturor salariatilor sau raman asa cum sunt: cei preluati prin transfer au drepturi diferite de cei proprii!
Cim dupa transfer
iuliannn
Am fost transferat prin procedura de [b]transfer colectiv[/b], am primit [b]o informare[/b] despre faptul ca noul meu angajator este cutare. Momentan eu nu am ... (vezi toată discuția)
Revisal
lili2003stoica
eu am o societate de-abia infiintata prin preluare de personal de la alta societate; as vrea sa stiu cum imim inregistrez in revisal salariatele care au ... (vezi toată discuția)