avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Constructie Balcon/Terasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Constructie Balcon/Terasa

Buna ziua, va scriu pentru a va cere sfatul in privinta vecinului de la etajul superior, eu locuiesc la 1, care doreste sa isi construiasca un balcon pe care nu il are acum, el locuieste la 2, plecand de jos cu 4 piloni pana la etajul dansului. Balconul va avea minim 2 metri adancime de la fatada cladirii si se va indtinde pe toata suprafata ( in latime ) a acesteia. Locuiesc intr-o cladire cu 2 etaje si mansarda, cu 2 apt pe etaj.
A obtinut deja autorizatia de constructie de la primarie in urma acordului dat de asociatie.
Are nevoie sau nu de acordul meu, ca vecin de sub el ?
Ce pot face acum?
Va multumesc!
LEGE Nr. 230 din 6 iulie 2007
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

Art. 41
Modificările constructive şi utilizarea în alte scopuri a unor părţi sau elemente de construcţie ale clădirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereţi, suspendarea de stâlpi, pereţi, scări interioare şi altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectaţi şi, după caz, pe baza unui proiect tehnic întocmit de instituţii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum şi cu autorizaţia pentru executarea de lucrări, eliberate în condiţiile legii.

Sesizare la primarie si la Inspectoratul in constructii pentru verificarea legalitatii eliberarii Autorizatiei de construire.
Daca nu se solutioneaza, probabil actiune in instanta pentru anularea Autorizatiei de construire emise fara respectarea legii.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
Multumesc de ajutor !!
Sesizati oficial Directia Corp Control din cadrul primariei
Este emisa autorizatie de construire de catre primarie.
Corb la corb nu-si scoate ochiul.
Va inselati amarnic ,Directia Corp Control aplica sanctiuni usturatoare
Avand in vedere temerile pe care le invocati,puteti sesiza oficial Inspectoratul de Stat in constructii,care nu apartine de primarie

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon la etaj in bloc amk1243 amk1243 Doresc sa inchid balconul de la etaj. Vederea de la etaj e in spatele blocului. Ce documente sunt necesare? In cazul in care vecinii au inchis in trecut ... (vezi toată discuția)
Acord vecini certificat de urbanism oana.otelea oana.otelea Buna ziua! Doresc sa obtin o autorizatie de constructie pentru darmarea unei bucati de perete cu geam dintre balcon si bucatarie pentru a crea o trecere din ... (vezi toată discuția)
Extindere balcon madalina_petrut madalina_petrut Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. ... (vezi toată discuția)