avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... mediul informatic, internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

mediul informatic, internet

Buna ziua

Despre o persoana se scrie un articol pe internet si acel articol este preluat de alte site-uri in mod identic sau schimband anumite elemente. In alte site-uri se publica articole diferite plecand de la aceiasi idee de denigrare dar comentand-o in mod diferit.

In aceasta situatie, dupa ce pe autorul incipient a fost sanctionat de o instanta, pe fond, in virtutea drepturilor nepatrimoniale, cum pot obliga restul autorilor sa scoata materialele calomnioase si denigratoare ale imaginii mele ?

Mentionez ca o parte dintre autori sunt identificati si o parte sunt neidentificati.

Cum sa inteleg raspunderea individuala penala si civila, adica pot sa il sanctionez prin instanta pe un autor iar altii pe care i-am identificat sau nu sa nu fie pedepsiti ?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 18:54, 24 Mai 2011
Le trimiteti somatii in care citati hotararea deja obtinuta. Desi aceasta nu are efecte in privinta lor, ci doar inter partes litigantes (intre partile la proces), ar trebui sa le indice ca ar pierde si ei daca introduceti actiuni similare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals/furt de identitate-deschidere adresa email dciurba dciurba Care ar fi baza legala in cazul in care cineva mi-a creat un profil pe internet, o adresa de email si in aceasta perioada a corespondat in numele meu pentru ... (vezi toată discuția)
Calomnia facuta in intampinarea de la proces, poate fi pedepsita? pot face plangere si daca da, unde? maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Am si eu , va rog, nevoie de un sfat. Am avut un proces , ordonanta de plata. In repetate randuri, creditoarea, in intampinari, note de sedinta ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie flodin47 flodin47 Santem doi mostenitori si datorita neintelegeri am introdus actiunea de partaj succesoral.Cand sora mea a auzit de aceasta actiune a inceput prin sat sa ma ... (vezi toată discuția)