avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua
Vreau sa imi bag demisia la munca.Daca nu am semnat inca un act aditional la CIM ar trebui sa stau in preaviz doar 15 zile?
In perioada preavizului nu mai vreau sa stau peste program,este vreo problema?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 1 Iunie 2011
Nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara, este sanctionata cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei.
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca din cadrul ITM-urilor sau Inspectiei Muncii.
Multumesc pt raspuns.Nu sunt lamurita cu statul peste program dupa tura de noapte.
Daca ma hotarasc sa le fac reclamatie unde ar trebui sa merg?Ii pot da in judecata,ce dovezi ar trebui sa aduc?
1. Cu munca suplimentara este simpla sau cu statul dupa program - cum spuneti dvs - ... acest lucru se poate intampla numai cu acordul dvs .. Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

2. Sesizarea se depune la ITM-ul in a carui raza teritoriala isi are sediu social angajatorul.

3. În practică, evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat se ţine de căre angajator prin intermediul foii colective de pontaj sau prin intermediul condii de prezenta. Aceste doua inscrisuri pot constitui dovezii pentru a demonstra munca suplimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare veronica tania veronica tania pot fi concediata pentru ca nu sunt de acord cu orele suplimentare? (vezi toată discuția)
Munca in weekend in perioada de preaviz dea_power dea_power Buna ziua! Ma aflu in perioada de preaviz de 20 zile lucratoare, in urma demisiei. As dori sa stiu daca, conform programului magazinului, orele de weekend ... (vezi toată discuția)
Amenintare angajator tintadanut tintadanut Buna seara! Pot fi dat afara daca nu doresc sa efectuez oresuplimentare? Mentionez ca sunt obligat sa efectuez aceste ore prin chemat de acasa nu in condita ... (vezi toată discuția)