V-as ruga in cuvinte simple sa-mi enumerati care sunt etapele unei trageri la raspundere im cazul urmator : srl cu 2 asociati ,unul e administrator.. Societetea are datorii mari la fisc si s-a inceput executarea silita.. probabil va fi tras la raspundere administratorul..firma nu are nimic decat un sediu social in urma unui contract de comodat.Administratorul va fi tras la raspundere ca persoana fizica? Daca administratorul nu are nici un bun mobil/imobil pe numele sau, asupra cui se indreapta raspunderea? Asupra celuilalt asociat? familiei? .. va multumesc
Raspunderea oricarei persoane, doar in calitate de asociati, e determinata doar de cata lui de participare la constituirea capitalului social. De aceea se si numeste societate cu raspundere limitata.
Acum se poate discuta destul de mult, si pentru ca nu cunosc datele concrete ale firmei si administratorului, pot sa va spun cateva generalitati despre raspunderea asociatului care a avut si calitatea de administrator. Trebuie sa se demonstreze implicarea sa directa in aducerea firmei in stare de faliment. Doar judecatorul, la propunerea lichidatorului care va analiza activitatea firmei din ultimii ani, va dispune angajarea raspunderii patrimoniale a administratorului.
multumesc pt amabilitatea de a-mi raspunde.. daca am inainta putin si am considera ca administratorul nu poate plati cele datorate fiscului ..urmatorul tras la raspundere e unul din membrii familiei sau celalat asociat? ma intereseaza solutia extrema.,, adimistratorul demonstreaza ca nu are posibilitate materiala de a plati... cine e urmatorul executat? cine platese fisculi? nu cred ca fiscul renunta asa usor//va multumesc
Orice ar fi, nu are cum sa mearga mai departe de administrator. membrii familiei, celalalt asociat ( care era doar asociat nu si administrator) nu au absolut nici o treaba nu au ce sa pateasca.
Mi-e foarte greu sa cred si ca administratorul va pati ceva, e greu de dovedit implicarea lui cum vi s-a mai spus mai sus. Este foarte greu de tras la raspundere administratorul iar IMPOSIBIL pentru membrii familiei sau celalalt asociat. e soc. cu raspundere limitata cam asta este... fiscul nu mai recupereaza banii, se intampla foarte des.
aveti grija, daca sunt asa mari datorii la fisc, sa nu fie vreo evaziune fiscala sau ceva ilegalitati care ar atrage raspunderea penala, asta e o alta poveste.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
2 asociati in srl
Valentina_D
Buna seara,
Sunt asociata intr-un SRL , 50/50 parti sociale. Cum eu sunt deja revocata din functia de administrator, singurul administrator a ramas celalalt ... (vezi toată discuția)