avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... boxa subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

boxa subsol

Locuiesc intr-un bloc de cand s-a construit. In acel moment s-au impartit haotic boxele (subsolul blocului) si parintii mei nu au optat pentr-u a-si face boxa (nu cred ca au semnat vre-un act si intre timp au decedat si nu am cum sa aflu daca au renuntat la acest drept sau nu). Problema este ca doresc sa obtin o boxa si un vecine este de acord sa-mi "vanda" boxa lui cu 1.000 ron. Boxa nu este amenajata. M-am interesat si pe acest spatiu nu se plateste impozit.
Ce metoda legala exista pentru a intra in posesia unei boxe in acest caz?
Boxele nu se "vand" pentru ca de fapt nici nu sunt destinate ca spastii de depozitare prin constructie. Impartirea s-a facut "la mica intelegere". Incercati sa va intelegeti, eventual si cu mijlocirea administratiei blocului. Nu aveti ce impozit sa platiti. Inchiderea boxelor trebuie sa se faca astfel incat sa fie permis oricand accesul pe la tevaraia din subsolul blocului.
Asociatia de proprietari este cea care va poate solutiona problema in functie de regulamentul intern al asociatiei, de hotararile adunarii generale , de cele legale etc.
Precizati concret daca subsolul tehnic este prevazut din constructie cu spatii precizate drept boxe
Din precizarea ca "parintii dvs nu au optat pentru a-si face boxa",rezulta ca amenajarea acestora constituie in fapt interesul si optiunea unora dintre proprietari de a amenaja neautorizat imprejmuiri in care sa depoziteze diverse bunuri
Legal subsoluul tehnic al imobilelor nu poate fi compartimentat functie de
interesul proprietarilor cu scopul obtinerii unor suprafete suplimentare pentru depozitare bunuri personale
Asociatia de proprietari prin adunarea generala sau comitetul executiv emit hotarari referitor la acordul sau nu pentru compartimentarea subsolului tehnic in spatii cu destinatia de boxe
Daca imobilul nu este prevazut cu boxa din constructie ,preluarea de spatiu in subsolul tehnic se realizeaza fie cu acordul asociatiei de proprietari fie prin negociere cu persoana interesata sa cedeze astfel de spatiu
daca blocul nu a fost "dotat" cu boxe, nu poate as. prop. sa dispuna folosirea spatiilor din subsol ca boxe si asta pt.ca acest subsol este subsol tehnic (trec toate tevile de apa rece, calda, termoficare si contoarele apa si caldura la care nu au acces toti locatarii ci numai cei abilitati
Aveti dreptate, subsolul este "subsol tehnic". Impartirea s-a facut in asa fel incat sa fie acces la tevi. Eu ma inteleg bine cu administratoarea blocului, isi face treaba foarte bine, dar in problema asta lasa de dorit.Are si dansa boxa si poate ii este groaza ca ramane fara ea. Dansa mi-a sugerat gaselnita cu vandutul. S-a mai practicat intre vecini, ori este incorect. Se vinde/cumpara piel;ea ursului. Pe mine ma intereseaza daca pot face demersuri legale sa obtin un spatiu.
Stiu ca exista spatii imesne care nu sunt utilizate; sunt ingradite de catre anumiti loctari probabil in ideea ca le vor vinde candva.
Eu am spus ca sunt de acord sa platesc daca este o boxa amenajata, dar asa pe o ingraditura sa dau milioane mi se pare aberant.

Alte discuții în legătură

Subsolul blocului szimi84 szimi84 Buna ziua Am o problema cu anumiti vecini din bloc. Am cumparat un apartament de 2 luni si m-am gandit ca ar fi bine sa-mi depozitez si eu ca alti vecini ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu boxa in beci !!! salajanradu salajanradu In urma cu 2 ani, am cumparat apartamentul in care locuim, impreuna cu acea cota-parte indiviza. In subsolul blocului, vecinii si-au inchis anumite ... (vezi toată discuția)
Va salut! locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, ap. cu 3 camere, ... Viorel1985 Viorel1985 Va salut! Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, ap. cu 3 camere, aprox. 65 mp. La subsolul blocului, din ceea ce cunosc, este un spatiu tehnic care a fost ... (vezi toată discuția)