avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Va salut! Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, ap. cu 3 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Va salut! Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, ap. cu 3 camere, ...

Va salut!
Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, ap. cu 3 camere, aprox. 65 mp. La subsolul blocului, din ceea ce cunosc, este un spatiu tehnic care a fost compartimentat din informatiile pe care le am, in boxe-anexe, in urma cu multi ani, neintabulate, cel mai probabil la o intelegere de comun acord in acele timpuri, intre proprietari. Mentionez ca m-am stabilit in acest bloc in urma cu 3 ani. Doresc sa am acces la un spatiu-boxa- "pivnita" si la amenajarea lui insa raspunsul primit la o cerere verbala adresata secretarului Asociatiei de proprietati a fost ca pot face asta doar daca mai exista un spatiu gol prin care sa nu ingradesc accesul la boxele deja existente ori la tevile de canalizare-utilitati. Doresc sa beneficiez de un spatiu pe care sa il amenajez si sa il intretin conform legii si sa stiu ce proceduri legale pot urma. Mentionez ca impartirea si delimitarile acestor boxe deja existente este una aparent haotica fara a se tine cont de un spatiu-cota comuna aferenta fiecarei locuinte-proprietati. In mod direct, vreau un spatiu de depozitare in acest subsol tehnic, ce putin la fel de spatios si ingrijit precum il au ceilalti proprietari. Va multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nefiind legală nici "construirea" boxelor pentru ceilalți (fiind un subsol parte comună), cred ca înțelegeți că nu aveți un temei legal în cererea dvs.
Inteleg raspunsul dumneavoastra. Ma intereseaza, ca intr-un cadru legal sa rezolv situatia. Din moment ce anexele sunt construite la "mica intelegere" nu consider corect sa nu am dreptul stabilit de asociatie pentru toti ceilalti, adica daca s-au gasit solutii in trecut, normal era sa se ia in considerare ca fiecare sa beneficieze de un spatiu aferent. Acesta este motivul pentru care am scris aici, sperand intr-o indrumare din partea unui jurist/avocat. Exista anumite derogari in cadrul unei asociatii pentru construirea de astfel de anexe, insa regula primul veni-primul servit nu o gasesc corecta in acest caz si doresc sa stiu care sunt demersurile legale de urmat in aceasta situatie si cui trebuie sa ma adresez din moment ce reprezentantul asociatiei a spus ce am mentionat in intrebarea initiala.

latka a scris:

Nefiind legală nici "construirea" boxelor pentru ceilalți (fiind un subsol parte comună), cred ca înțelegeți că nu aveți un temei legal în cererea dvs.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conformitate cu disp L nr 196/2018 subsolul tehnic reprezinta parte comuna
Daca proiectul tehnic al constructiei nu prevede anexe boxe,amenajarea acestora neautorizata de catre locatari se afla sub incidenta contraventiilor legal prevazute
nu consider corect sa nu am dreptul stabilit de asociatie pentru toti ceilalti,

In asociatiile de proprietari se realizeaza foarte multe incalcari ale dispozitiilor legale,asa cum a fost si in cazul acceptarii la mica intelegere de edificare spatii anexe=boxe in subsolul tehnic
Exista anumite derogari in cadrul unei asociatii pentru construirea de astfel de anexe,

Legea in vigoare care prevede inclusiv sanctiuni,prevede concret fara exceptii sau derogari ca asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa dispuna derogari de la lege
ISU nu permite depozitarea de bunuri cu risc in partea comuna de imobil de locuit in comun-indiferent de interesul locatarilor
Va multumesc! O sa urmez pasii normali, mai exact o sa depun in scris la Asociatie o cerere pentru lamuriri, cerere careia in mod normal trebuie sa i se dea un numar de inregistrare si sa revina cu un raspuns concret iar mai departe voi gasi caile legale optime pentru rezolvare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai degrabă căile "ilegale". Din moment ce treaba nu e legală, nu văd cum puteți obține un spațiu dintr-o proprietate comună, care e subsol tehnic.

Alte discuții în legătură

Amenajare beci bloc pmeli pmeli Daca vreau sa amenajez in beciul blocului o boxa pentru mine am nevoie de caordul vecinilor? (vezi toată discuția)
Vreau si eu boxa in beci !!! salajanradu salajanradu In urma cu 2 ani, am cumparat apartamentul in care locuim, impreuna cu acea cota-parte indiviza. In subsolul blocului, vecinii si-au inchis anumite ... (vezi toată discuția)