avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand pot obtine un nou permis?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand pot obtine un nou permis?

am primit -1 an inchisoare pt refuz recoltari probe de sange ,art87 alin.5 din oug nr.195/2002,cu aplic.art320/1c.p.p si cu aplic.art.74,76lit.d.c.p.priveaza pe inculpat de exercitiul drepturilor prev.de art.64 lit.a.Teza2,litb in conditiile art 71 c.p. In baza art 81,82c.p.dispune suspendarea conditionataa inculpatului pe durata de incercare de 3 ani.Pune in vedere inculpatul disp.art83.cp.In baza art.71 al 5 c.p dispune si suspendarea conditionata a executarii pedepseloraccesorii aplicate inculpatului. asta e sentinta ,intrebarea mea este ca nu inteleg si asi dori sa ma ajutati sa imi spuneti cand pot abeneficia de permis daca ma incadrez dupa 6 luni
Cel mai recent răspuns: ContSters188591 , utilizator 16:28, 19 Mai 2011
permis puteti obtine doar dupa trecerea unei perioade de 1 an de zile de la raminerea definitiva a sentintei.
La un an dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti puteti depune actele pt obtinerea unui nou permis.
o intrebare am si eu legat de sentinta lui maonica...dupa perioada de 3 ani de incercare se poate reabilita adica poate sa se stearga din cazier fapta???
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2011
flaviu09, utilizator
Pentru @maonica- potrivit art.116 al. 1 lit b) din Oug 195/2002 va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducerea pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Pentru @ flaviu09- in cazul condamnarii la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei- in cazul de fata 1 an pedeapsa aplicata plus 2 ani interval de timp prev. de art.82 al.1 c.pen.= termen de incercare 3 ani, daca condamnatul in termenul de incercare nu savarseste din nou o infractiune si nici nu se pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art 83 si 84 c.pen., acesta va fi reabilitat de drept la expirarea termenului de incercare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
da ,asa am inteles

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei - cand pot obtine permisul? Pherry Pherry Buna ziua, As dori sa stiu cum se traduce: [u] [...] dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 3 (trei) ani şi ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa dau examen pentru obtinerea permisului de conducere,aceesta fiind anulat. simo72 simo72 In data de 22.10.2013 in urma unei sentinte am fost condamnat la 2 ani si 9 luni cu suspendare si anularea permisului de conducere in baza art.87 alin.1 din ... (vezi toată discuția)