am primit -1 an inchisoare pt refuz recoltari probe de sange ,art87 alin.5 din oug nr.195/2002,cu aplic.art320/1c.p.p si cu aplic.art.74,76lit.d.c.p.priveaza pe inculpat de exercitiul drepturilor prev.de art.64 lit.a.Teza2,litb in conditiile art 71 c.p. In baza art 81,82c.p.dispune suspendarea conditionataa inculpatului pe durata de incercare de 3 ani.Pune in vedere inculpatul disp.art83.cp.In baza art.71 al 5 c.p dispune si suspendarea conditionata a executarii pedepseloraccesorii aplicate inculpatului. asta e sentinta ,intrebarea mea este ca nu inteleg si asi dori sa ma ajutati sa imi spuneti cand pot abeneficia de permis daca ma incadrez dupa 6 luni
o intrebare am si eu legat de sentinta lui maonica...dupa perioada de 3 ani de incercare se poate reabilita adica poate sa se stearga din cazier fapta???
Pentru @maonica- potrivit art.116 al. 1 lit b) din Oug 195/2002 va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducerea pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Pentru @ flaviu09- in cazul condamnarii la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei- in cazul de fata 1 an pedeapsa aplicata plus 2 ani interval de timp prev. de art.82 al.1 c.pen.= termen de incercare 3 ani, daca condamnatul in termenul de incercare nu savarseste din nou o infractiune si nici nu se pronunta revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art 83 si 84 c.pen., acesta va fi reabilitat de drept la expirarea termenului de incercare.