avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Marime daune in procedura amiabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Marime daune in procedura amiabila

Sunt proprietarul (persoana fizica) unui teren intravilan situat intr-o zona turistica care nu este locuita permanent. Unul din vecini a construit o casa si, din cauza lipsei constructiilor/reperelor in zona, ne-am dat seama cind stadiul casei era la rosu ca aprox. 20 mp din respectiva casa se afla pe terenul nostru. Au recunoscut greseala, si suntem intr-o faza destul de avansata a negocierilor, incercind sa rezolvam totul pe cale amiabila prin avocati, iar la urmatoarea intalnire trebuie sa-mi dimensionez pretentiile. Chiar daca imi refac suprafata initiala a terenului cu o bucata din terenul lui, eu sunt constrins la niste restrictii de folosire a terenului, datorita formei atipice (gatuite) pe portiunea adiacenta casei respective. Ma gandesc sa-i cer niste daune, terenurile libere in aceeasi zona fiind destul de greu de gasit, iar din primavara 2009 vroiam sa incepem sa construim o pensiune, avand pe teren toate utilitatile. Sfatul de care am nevoie este referitor la dimensiunea si cum s-ar putea evalua aceste daune, avind in vedere forma gatuita a terenului (dintr-un dreptunghi va deveni un „L” gatuit pe latura mare) si vecinatatea casei lui, care imi limiteaza potentialul de exploatare al terenului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 18:33, 5 Iulie 2008
daca ati inceput demersurile prin avocati, nu va poate sfatui cel mai bine avocatul dvs asupra daunelor?
trebuie sa evaluati aceste daune din punctul de vedere al imposibilitatilor aparute de noua configuratie a terenului, alte cauze pe care urmeaza sa le fundamentati si argumentati.
de ce nu apelati la un evaluator, care poate a mai intalnit o asa speta.
oricum va sfatuiesc sa aveti mai multe opinii.
succes!
Ati putea alege sa ii vindeti vecinului acea suprafata de teren, incluzand in pret si asa-zisele daune, insa pe viitor e de preferat ca sa va granituiti proprietatile. Daca acolo ari fi fost construite niste garduri sau macar delimitate proprietatile prin niste insemne, nici vecinul dvs. nu ar fi patruns pe proprietatea dvs. ( chiar dvs. recunoasteti ca, desi ati fost acolo in timpul constructiei, nu v-ati dat seama ca vecinul a intrat pe proprietatea dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare.... fatala ewe ewe Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat juridic. Fratele meu a achizitionat un teren (teren care a fost inclus intr-o asociatie agricola care si-a restrans din ... (vezi toată discuția)
Constructie ilegala pe terenul meu cspandrei cspandrei In urma succesiunii rezultate dupa decesul tatalui meu, detin (cota 3/8) un teren intravilan, neimprejmuit, cu suprafata de 1500mp in zona Palazu din ... (vezi toată discuția)
Este legal sa construiesti la distanta de 60 cm de o casa aflata pe hotar? in 2004 am cumparat ... Ion Adrian Pralea Ion Adrian Pralea Buna ziua, Doresc oconsultatie juridica avizata. In 2004 am cumparat o casa situata pe un teren de 462 m2. Casa a fost construita cu o latura pe hotarul de ... (vezi toată discuția)