avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina vanduta!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina vanduta!

Buna ziua!Am vandut o Dacia Nova(propietate personala) pe data de 9.02.2010 Am facut contract cumparare-vanzare+radierea+instrainat catre...toate acestea sunt trecute pe formularul de vanzare-cumparare.am fost la primarie am scos-o de la impozit,acolo mi-a dat o adeverinta(cred ca fisa fiscala) pentru a o inmana cumparatorului sa o poata inscrie pe numele sau.Mentionez ca numerele nu le-am oprit si pe talon nu am scris instrainat,dar scrie pe contractul de vanzare-cumparare acest lucru.La politie nu am fost atunci ca mi-sa spus ca nu mai este nevoie si ca trebuie ca respectivul sa o inscrie in termen de 30 de zile.Am crezut ca toate acestea sau intamplat pe parcurs...Am primit un plic acum de la un nene ca el a cumparat masina de la nepotul lui si ca acesta nu a inscris-o pe numele sau si ca nu mai are cartea auto a masinii si ma roaga sa ii fac imputernicire sa scoata alta de la RAR sa ii faca ITP-ul ca a expirat.INTREBAREA mea este:Eu mai am vreo implicare cu acea masina,el a mers cu masina asa cum a luat-o de la mine nu a declarat-o nu a inscris-o..este legal ce a facut...eu pot sa patesc ceva,,sa imi vina amenzi ceva anume??? PS.el zice ca amers cu ea cu numerele de la mine si talonul...mai sunt valabile odata ce eu am act la mana ca am dat-o este scoasa de la impozit???
Cel mai recent răspuns: bibitu , utilizator 17:31, 17 Mai 2011
mergeti la serviciul de inmatriculari, prezentati actele si situatia si dansii va vor explica ce anume tb sa faceti. macar incheiati radierea si dansul treaba lui sa mearga cu ea radiata daca nu si-a indeplinit obligatia. in cel mai rau caz va tb sa-l chemati in judecata pt a fi obligat de instanta sa perfecteze actele. oricum cheltuielile de judecata ii vor fi imputate. iar cu un eventual ITP sau altele nu aveti nici o implicare. nu dati nici o imputernicire ca e ca si cum va asumati faptul ca dansul nu si-a facut actele la timp, un fel de acord tacit si veti raspunde pt toate prostiile facute de acesta. in cazul unui plic de la politie, nu se primeste amenda ci un formular cu intrebarea " cine a condus auto cu nr... in data de " lucru la care raspundeti cu actele de instrainare.
Adica el a putut merge aproape 1 si jumatate pe numerele mele si talonul meu?El daca nu a inscris-o eu apar la politie in evidenta,nu?Bun,ma duc la serviciul de inmatriculari cu contractul-vanzare cumparare si chitanta de la primarie care arata ca am platit impozitul ca astea la am.Multumesc!!!
Salut. Eu am fost in aceeasi situatie ca tine .. cu o masina vanduta cu act v-c, radiat de la fisc, fara sa mentionez in talon "instrainata catre", in 03.2008 si pana in 09.2010 cumparatorul a circulat cu ea pe numele meu, cu asigurare pe numele meu. Am fost la Inmatriculari cu toate actele si cu un sarcasm de nedescris mi-a ras in fata si mi-a zis ca numai in instanta rezolv problema. Ceea ce am si facut, dar a durat 8 luni pana am primit sentinta definitiva si irevocabila cu care am radiat masina de pe numele meu. Asa ca nu vreau sa te incurajez, dar .. mergi in instanta.
El nu mai are nici ITP valabil si nu poate circula,de aceea a apelat la mine sa ii fac imputernicire sa isi scoata dublicat la cartea masini.Eu am predat toate documentele masini cand am vandut-o(dupa ce am facut acte v-c si radiere de la impozit)Eu fiind din buc. el din vaslui...am lasat numerele mele.spunandu-mi de la ipozit ca fisa de imatriculare pe care i-am dat-o cumparatorului si nr sunt valabile 30 de zile,daca nu o inscrie si nu o declara in termen nu mai poate merge cu ea.Culmea ca el a vandut-o la un unchi de al lui tot cu acte,dar fara cartea masini ca a pierdut-o.Asta dupa 1 an si 6 luni.Am cerut sfat de la politie si a zis: -ai acte v-c?ai scos-o de la impozit? Eu:da! -Sa se descurce=D> Am fost si la notar sa fiu sigur daca pot sau nu sa fac imputernicire sau sa scot eu dublicat c.masini.Mi-a spus ca daca eu am facut acte c-v nu mai am drept asupra masini.A spus sa se duca el cu toate actele masini la el acolo si asa il rezolva.Eu zic si asa:Daca el nu adeclarat-o a mers pe neveu?Ca daca il prindea politia.Eu nu am nici o treaba ca raspund cu actele c-v si instrainare...asa mi-sa spus de sus=D>
aporopo de asigurare aplecat de la mine fara ca eu nu mai mersesem cu ea de 7-8 luni;)

Alte discuții în legătură

Timbrul de mediu patrucata patrucata buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)
Radiere masina catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema caci nu mai inteleg nimic. Am vandut acum cateva luni un autoturism catre cineva. Am facut ... (vezi toată discuția)
Radieri auto Remus47 Remus47 O problema mai veche; mai jos redau intrebarea , raspunsul si urmarile de luna decembrie: Am facut plangere contraventionala, s-a judecat si s-a amanat cu ... (vezi toată discuția)