avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani

buna ziua,a si ei niste intrebarii:
1-eu ocup functia de director de magazin la o firma ,cu cit timp trebuie sa anunt firma ca vreau sa intru in concediul de crestere am copilului.
2-cum fac sa anunt firma de decizia mea,trebuie o cerere tip sau este de ajuns ceva formulat de mine,in cazul in care ste tip ma poate ajuta cineva sa intru in posesia ei,trebuie inregistrata undeva sau pot sa o trimit pe mail directorului
3-daca trebuie sa fac o instiintare oarecare as vrea sa ma indrume cineva care stie exact ca sunt sigur ca firma daca poate specula ceva are sa ma dea in judecata ca este un obicei al lor.

id:marryus20@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:11, 17 Septembrie 2010
Potrivit art. 6/1 alin. 3 din OUG 148/2005, cererea pentru acordarea concediului pentru ingrijirea copilului pina la 2 ani se depune la angjator insotita de copia certificatului de nastere a copilului. Dv trebuie sa specificati in cerere data de la care urmeaza sa beneficiati de acest concediu.
Angajatorul nu poate sa nu va aprobe concediul pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
Dupa ce faceti cum v-a spus "top dan", mergeti la Primaria de care apartineti cu domiciliul si va spune ce acte sa depuneti pentru a primi indemnizatia cuvenita.
Cererea de care pomeniti se face de mana, nu trebuie o cerere tip.
Pentru a putea beneficia de concediu si indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil in varsta de pana la doi ani mergeti la primaria de sector unde solicitati formularul tip, apoi mergeti la Resurse Umane la dvs la servici unde vi se va completa acest formular.
La Resurse Umane la dvs la servici faceti cerere de intrare in concediu pentru crestere si ingrijire copil, aveti grija ca data intrarii in concediu sa nu fie la mai putin de 42 de zile de la nasterea copilului.
In baza acestor documente se va intocmi decizia de suspendare a contractului individual de munca si inscrisurile in cartea de munca.
Nu exista posibilitatea ca acest concediu sa va fie refuzat, decat daca aveti mai putin de 12 luni lucrate legal inainte de nasterea copilului. Patronul, seful, etc nu au cum sa va refuze acest drept.
in ultimile 12 luni am intrerupere4 zile dar de la primaria timis mi-au spus ca pot avea intrerupere 10 zile max ,am deja adeverinta de la fostul loc de munca si mai urmeaza sa ii scriu cererea si sa ii anunt (copilul sa nascut pe 31 mai anul acesta si eu ma gandesc sa ii anunt pe 15 iulie ca incepand cu data de 18 august o sa raman in concediu de crestere.
problema este ca eu nu pot ajunge la resurse umane la firma ,daca trimit eu un mail la managerul meu , directorul general si la resurse umane cu instiintarea si cu o copie de buletin si ulterior cu toate actele trimit si cererea si copia de certificat este bine sau rau?


multumesc
Ar fi de preferat sa mergeti personal sau se poate sa accepte sa mearga o persoana din familie pentru dvs. Trebuie semnata cererea.
Daca sunt persoane de inteles vor accepta si varianta cu mail-ul.

Alte discuții în legătură

Insarcinata!!! concediu maternitate ContSters106545 ContSters106545 Astazi am aflat ca sunt insarcinata si as dori sa stiu cateva aspecte legate de concediul de maternitate si ingrijire copil. - Carte de munca 15 Nov. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj ileana-cosanzeana ileana-cosanzeana Buna ziua, Mamele care au stat in concediu de crestere copil de 2 ani beneficiaza de indemnizatie de somaj daca angajatorul nu le poate reincadra si are un ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea ccc iosifnagy iosifnagy Buna Seara! Sotia mea este in concediu de maternitate pana la sfarsitul lunii aprilie.De la fostul loc de munca i sa spus ca momentan nu mai au nevoie de ... (vezi toată discuția)