Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Va rog sa ma ajutati cu o mica problema: suntem societate comerciala cu vanzarea cu ridicata (nu cu amanuntul) si dorim sa vindem si persoanelor fizice, nu doar celor juridice (pentru care intocmim factura si chitanta). Pentru a vinde persoanelor fizice, tot in sistem en detail (cu ridicata, din depozit direct), am achizitionat casa de marcat. Este obligatoriu sa avem 2 gestiuni, avand in vedere ca noi tinem evidenta la pretul de achizitie? practic vanzarea se face la fel, doar ca vindem si pers fizice si pers juridice, iar descarcarea de gestiune se face automat din calculator, casa fiind legata la programul de gestiune.
Va multumesc mult pentru ajutor!
Legea 650/2002 care aplica ordonanta 99/2000 (modificata cu Legea 211/2008) stabileste diferenta dintre comertul cu ridicata si comertul cu amanuntul astfel:
c) comert cu ridicata/de gros - activitatea desfasurata de comerciantii care cumpara produse in cantitati mari in scopul revanzarii acestora in cantitati mai mici altor comercianti sau utilizatori profesionali si colectivi;
d) comert cu amanuntul/de detail - activitatea desfasurata de comerciantii care vand produse, de regula, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora;
...
"exercitarea de activităţi de comerţ cu ridicata şi comerţ cu amănuntul în aceeaşi structură de vânzare, respectiv suprafaţă de vânzare" se sanctioneaza cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi cu interzicerea uneia dintre cele două activităţi;
Ordonanţa nr. 99/2000 (r1) privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, Monitorul Oficial, Partea I nr. 603 din 31/08/2007
Nu puteti vinde din structura engros, persoanelor fizice , pentru consum final. Va trebui sa va delimitati o mica suprafata , sa o considerati cu amanuntul, sa tineti evidenta separat ca gestiune si acte si obligatoriu sa vindeti cu casa de marcat.Intre cele doua gestiuni intocmiti doar note de transfer( nefiind dispersate teritorial)
Va multumesc mult pentru ajutor si lamurire. Ma gandeam ca putem vinde si cu casa de marcat persoanelor fizice in sistem "cu ridicata", avand in vedere ca suntem depozit si negociem pretul in functie de cantitate. Adica daca vine la noi o persoana fizica si solicita o cantitate mare, negociem pretul si ii eliberam bon fiscal. Casa este legata la programul de gestiune, deci pe bon aparae automat produsul iar pretul il tastam noi din calculator, dupa ce il negociem.
Multumesc mult inca o data!
Pret diferit
costicul
Un prieten a avut un control de la ANAF. Vinde pe factura si pe casa de marcat. I s-a spus ca pretul de pe casa de marcat sa fie mai mare decat pretul de pe ... (vezi toată discuția)
Declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat,timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.