avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie fara autorizatie

Buna ziua! As dori sa stiu daca constructia unui garaj necesita autorizatie,daca da,de cine trebuie eliberata? Si daca acea constructie este ridicata fara autorizatie unde as putea face o reclamatie? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dany32 , utilizator 16:02, 13 Mai 2011
Daca constructia grajdului poseda fundatie trebuie autorizatie. De aceasta problema se ocupa Serviciul de urbanism din cadrul Primariei. O sa va trebuieasca proiect actul de proprietate pe teren..etc. O sa va indice cei de la urbanism ce aveti de facut.=D>
Orice constructie necesita autorizatie.
Autorizatia este emisa de catre Primarie, prin serviciul Urbanism.
Daca suspectati ca, constructia a fost executata fara autorizatie, primul lucru pe care il aveti de facut este sa verificati la primarie existenta sau ba a acestei autorizatii. In cazul in care autorizatia nu exista, si constructia va deranjeaza, sesizati in scris serviciul Disciplina in Constructii (tot in primarie) si Inspectoratul in Constructii.Nu se iau in considerare anonime;)!
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
doina_manuela, utilizator
LEGE Nr. 50 din 29 iulie 1991 *** Republicată
privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii

Art. 1
(1) Executarea lucrărilor de construcţii este permisă numai pe baza unei autorizaţii de construire sau de desfiinţare, emisă în condiţiile prezentei legi, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil - teren şi/sau construcţii - identificat prin număr cadastral, în cazul în care legea nu dispune altfel.
Art. 4
(1) Autorizaţiile de construire se emit depreşedinţii consiliilor judeţene, de primarul general al municipiului Bucureşti, de primarii municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, ai oraşelor şi comunelor pentru executarea lucrărilor definite .....

Lucrarea la care va referiti nu face parte din categoria celor se pot executa fara autorizatie de construire, si care sunt enumerate la art. 11 din aceeasi lege.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
Este vorba despre un garaj! Si daca persoana respectiva are relatii la primarie e drept ca acesta sa construiasca fara autorizatie?
:(
Ordonanta 27/2002 privind reglementarea de solutionare a petitiilor(acestea fiind cereri petitii, reclamatii, propuneri) va este la indemana , ca prinea sa solicitati sa vi se raspunda daca pt. constructia garaj de pe str.X, la nr.Y, exista Autorizatie de construire.Au termen 30 zile, de raspuns.Daca nu raspund, seconsidera abatere disciplinara.
In functie de raspunsul primit, poate are (poate nu)veti putea face plangere la serv.urbanism de la primarie(parerea mea este ca astia mai mult incurca) sau la I.J.C de care apartineti, si care verifica chiar si actele de urbanism eliberate de catre primarie.

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie molita molita as dori sa- mi raspundeti ce reprezinta o constructie in baza legii 50 1991 ?as dori sa ridic o hala pe teren privat intraviulan fara fundatie de 100 mp si ... (vezi toată discuția)
Anularea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire socrate111 socrate111 buna ziua.Ce proceduri potrivit legii pot initia in vederea anularii certificatului de urbanism emis precum si autorizatiei de construire de catre primarie, in ... (vezi toată discuția)
Amenda legea 50/1991 constructii raducris77 raducris77 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta contestarii unei amenzi la regimul constructiilor. Speta e urmatoarea: in anul 2008 am construit un ... (vezi toată discuția)