avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt obligata sa platesc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt obligata sa platesc

Administratorul blocului a acumulat un sold de 2 mil.Cei de la RADET ne-au comunicat ca vor opri furnizarea apei.Drept urmare noul administrator si cu ceilalti membri din comitet ne obliga ca in fiecare luna sa platim cate 60 ron.Refuz sa platesc ce a furat vechiul administrator,si nu imi primeste intretinerea la zi pe motiv ca nu vreau sa platesc cei 60 ron.In cazul asta ce pot sa fac ,nu exista nici o lege care sa ma oblige sa platesc ce a furat altul.Tin sa precizez ca mai sunt 17 familii care nu au platit cei 60 ron si ne-a trecut ca restantieri,in cazul asta daca nu-mi primeste banii timp de cateva luni ma poate da in judecata si de ce?ca nu a vrut el sa-mi incaseze banii?CE POT SA FAC?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 12:32, 3 August 2008
se recomanda sa platesti numai ce consideri ca ai consumat....in rest asociatia va trebui sa dovedeasca ..
1. Nu sunt presedinta de asociatie;
2. Stiu cum merg lucrurile intr-o asociatie
3. Nu ati citit sau nu ati inteles ca e vorba de o datorie a asociatiei la RADET provenita din sume pe care administratorul nu le-a platit RADETULUI, ajungandu-se in situatia ca blocului sa i se sisteze furnizarea apei calde si a caldurii pe timp de iarna;
4. Am dat un sfat cat se poate de practic, dincolo de nedreptatea in sine a platii unui furt, in fond;
5. Din pacate .....pentru locatarii acelui bloc despre care vorbim; exista o zicala care spune ca "cine nu casca ochii, deschide punga";
6. Si eu am indoieli ca banii se vor recupera curand, dar toti locatarii trebuie sa procedeze intr-un fel; nu e corect nici daca unii platesc si altii nu, nu credeti?
7. Nu sunt concilianta cu hotii, ci le plang de mila unor oameni care sunt "....si ....batuti....si cu banii luati";
Asociatiile de locatari / proprietari sunt intr-o bulibaseala careia nu vad sa i se puna punct prea curand, iar acelea care sunt conduse bine, corect se intampla sa fie asa dintr-o intamplare fericita ca si-au gasit un presedinte, un administrator, o comisie de cenzori, un comitet....care pot conlucra in folosul tuturor. Cu stima!
=D>cum sa casc ochii,cand totul se face cu..majoritatea..de 2,..3 membri,nu ar trebui sa plateasca cei care sunt de acord..si reprezinta majoritatea?
Chiar ca membru al comisiei de cenzori..nu pot vedea documentele asociatiei.Mai mult ,sunt persoane la directia finantelor unde m am plans ca ..nu avem voie sa vedem documentele asociatiei..ca daca toti ar dori acest lucru..etc,iar jurista,,,asa se numea,de la sv al primariei,,mentioneaza ca numai legile primariei sunt valabile, si multe altele
Ar trebui ca cei care voteaza in ..unanimitate,netinand cont de legislatie sa fie pusi la plata inclusiv presedintele care trebuie sa si indeplineasca atributiile ce i revin conf legilor si nu hotararilor ilegale a ..adunarilor generale...Cu stima

Imi pare rau ca trebuie sa spun lucruri pe care nu vreti sa le vedeti scrise, va deplang si as vrea sa va incurajez.....dar......inteleg ca problema stringenta e aceea ca vi s-ar opri apa calda daca nu platiti datoria catre societatea care va furnizeaza apa calda (credeam ca sunteti din Bucuresti si de aceea am utilizat termenul de RADET). Aceasta e problema pe care trebuie sa o rezolvati in primul rand, da? Si daca da, va repet, nu aveti incotro.....trebuie ca Asociatia (in intregul ei) sa plateasca aceasta suma care inteleg ca nu s-a platit catre societatea Termo.... Problema "cum va recuperati banii de la vechiul administrator" este pe planul doi. ....asta daca vreti sa mai aveti apa calda. Altceva nu am a va mai spune in aceasta privinta.
In privinta actelor asociatiei, in calitate de membra a comisiei de cenzori TREBUIE SA LE VEDETI luna de luna. Daca nu vor sa vi le dea inseamna ca ceva nu e in regula cu acele acte si solutia sta tot intr-un expert contabil adus si platit de DV care va lamuri problema si daca nu sunt in ordine aceste acte in mod sigur acesta va va ajuta sa faceti toate diligentele pentru recuperarea sumelor furate (daca au fost furate). Cu simpatie si compasiune pentru aceasta nefericita situatie in care va aflati!!!!!!!!!
Cereti sa vedeti contractul cu RADET. Acolo veti gasi o clauza legata de intreruperea serviciilor daca factruile nu au fost achitate intr-un anumit termen. Radet nu va putea invoca propria-i culpa pentru ca nu a intrerupt serviciile conform contractului, determinand acumularea unor datorii asa de mari. Nu platiti cei 60 de lei. Administratorul nu e proprietarul blocului si nici angajatul statului sau al primariei; e angajatul dvs si e platit din banii locatarilor. El trebuie sa raspunda civilizat la orice solicitare a celor ce-l platesc.si nu sa va rada in nas sau sa va spuna ca asa a zis primaria. Aceste raspunsuri dovedesc ca nu are ce cauta acolo si pune sub semnul intrebarii chiar si modul cum a obtinut atestatul (daca are). Afara cu el, altfel va veti trezi datori si de pe urma acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii radet maria_gorgan maria_gorgan Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Locuiesc intr-un bloc cu mari probleme,dar cea mai grava dintre ele este o datorie veche la Radet,datorie ce o ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apa calda sau la apa rece Badeaic Badeaic buna ziua! fac parte dint-o asociatie de locatari in care sunt cuprinse doua scari de bloc. apa rece ne este furnizata de apanova, iar cea calda de catre ... (vezi toată discuția)
Datorii furnizor de agent termic cu sistarea furnizarii utilitatii s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am tot incercat sa gasesc un raspuns prin forum, si, desi sunt sigura ca subiectul nu este nici nou, nici unic, nu am gasit, asa ca o sa incerc sa ... (vezi toată discuția)