Buna, Sunt o mamica care doreste sa lase mostenire,copilului inca minor,( sa-l donez sau sa gasesc o modalitate legala) apartamentul bun propriu achizitonat inainte de casatorie. Pot sa donez/las mostenire, apartamentul in conditiile in care este ipotecat la banca pentru o suma de 20.000 euro ??!! In cazul in care este posibila aceasta tranzactie, as dori sa stiu daca exista cumva o clauza de tipul " drept de uzufruire al mamei pana la moarte".....sau ceva de genul "mama nu poata sa fie data afara din casa pana la moarte ". Unde ar trebui sa m-a interesez si de unde sa incep, si cat ar costa realizarea acestei dorinte ....Va multumesc anticipat
(nu stiu de ce am avut impresia ca ap dvs l-ati obtinut prin credit.)
daca nu pt casa dvs platiti credit imreuna cu sotul, acesta nu are vreun drept nici de creanta.. doar daca ati facut ceva imbunatatiri impreuna
daca vila e gata, puteti muta ipoteca de pe casa pe aceasta, cu acordul bancii. apoi, cand ap va fi liber de sarcini, il puteti dona copilului
Mostenire - succesiune
k27lau
In anul 2007, eram casatorit si am achizitionat impreuna cu fosta sotie un apartament prin credit ipotecat.
In anul 2011, am divortat, de comun acord, nu am ... (vezi toată discuția)